Profiteer nog snel van het Nationale Fietsplan

Bike Totaal Rijwiel en Scooterpalace Donker in IJmuiden bestaat dit jaar 80 jaar. Als traktatie hebben zij daarom een mooie inruilactie op Giant elektrofietsen. Wie zijn fiets inruilt krijgt extra hoge korting op de nieuwe fiets. Helemaal interessant wordt het als je deze actie combineert met het Nationale Fietsplan.

Het Nationale Fietsplan gaat stoppen. Wie nog een ‘fiets van de baas’ wil aanschaffen moet snel zijn, want op 1 januari 2015 wordt deze fiscale regeling afgeschaft. Bij Bike Totaal Rijwiel en Scooterpalace Donker kunnen ze u er alles over vertellen. In de showroom staan tientallen modellen klaar voor een testrit.

Via een fietsenplan is het voor werknemers aantrekkelijk om goedkoop een (elektrische) fiets aan te schaffen. Deze fiets is namelijk fiscaal aftrekbaar waardoor klanten al snel honderden euro’s kunnen besparen. Eén op de vijf Nederlanders heeft de afgelopen jaren via hun werkgever gebruik gemaakt van het fietsenplan. Om in aanmerking te komen voor de korting moet de werkgever meedoen aan het Nationale Fietsenplan. Bovendien dient de werknemer op ten minste de helft van de reguliere werkdagen gebruik te maken van de fiets voor woon-werkverkeer en in de afgelopen 36 maanden niet eerder een fiets gekocht te hebben via het fietsenplan. Het voordeel kan oplopen tot 749 euro. Het is toegestaan tot een bepaald bedrag accessoires aan te schaffen, zoals een fietsslot, ander zadel, fietstas, verlichting of bakfietskussens. Dit kan ook nog na de aanschaf van de fiets zelf.

Er gelden geen restricties voor de aanschaf van een (elektrische) fiets via het fietsenplan. Het voordeel kan echter nooit meer zijn dan 749 euro. Ook de steeds populairder wordende bakfiets en toebehoren kunnen op deze manier worden gekocht.

Meer weten over het Nationale Fietsplan? Kom dan langs bij Bike Totaal Rijwiel en Scooterpalace Donker, Marktplein 30 in IJmuiden. Zie ook www.adonker.nl.