Nederlandstalige single van Marie-José van der Kolk

Met het nummer ‘Ademloos door de nacht’ waagt zangeres Marie-José van der Kolk haar eerste stappen op het gebied van de Nederlandstalige muziek. De geboren en getogen IJmuidense scoorde onder de artiestennaam ‘Loona’ grote hits in diverse Europese landen, maar het succes bleef in eigen land vreemd genoeg beperkt. Daar moet nu verandering in gaan komen met de nieuwe single, een cover van een origineel Duits liedje.

Miljoenen platen gingen er van Loona over de toonbank. In Duitsland werd ze een ster nadat haar single ‘Bailando’ dé zomerhit van 1998 werd. Een succesvolle carrière volgde, in 2008 nam ze zelfs plaats in de jury van het televisieprogramma ‘Popstars’ en in 2012 stond op de cover van de Duitse Playboy. Nog steeds treedt Marie-José van der Kolk meerdere malen per maand in Duitsland op. Na jaren in Spanje te hebben gewoond keerde ze enkele jaren geleden terug naar Nederland, waar ze in Zandvoort een woning betrok. Toen ze afgelopen zomer werd geboekt voor een optreden op het Elandsgrachtfestival in Amsterdam besloot ze een Nederlandstalig nummer te maken. A

angemoedigd door de positieve reacties die ze kreeg heeft ze dat nummer nu als single uitgebracht. Gewoon onder haar eigen naam: Marie-José van der Kolk. Intussen blijft ze ook als Loona optreden. Over de hele wereld is ze onder die naam bekend. Ze toerde al door Australië en reist komend voorjaar voor een tournee af naar Guatemala! De single ‘Ademloos door de nacht’ is te downloaden via de bekende muziekplatforms op internet. (Bos Media Services)