Voor de een overlast, voor de ander ijspret

IJmuiden – In de serie van nieuw gevormde meertjes in Velsen na twaalf weken regenval mag de ontstane waterplas nabij IJmuiderslag op de Heerenduinweg en het parkeerterrein van de strandhuisjes niet ontbreken. De gemeente Velsen plaatste aan het begin van waar de Heerenduinweg naar het strand leidt, een goed verlicht waarschuwingsbord. Er wordt gemaand om langzaam te rijden en op te letten.

Mats (11) , Daya (11) en hond Tommie (1,5) vermaken zich opperbest op het bevroren water (foto boven). Hier en daar is het spiegelglad of toch nog snel brekend, hetgeen tot veel plezier leidt. Voor hen werd de kerstvakantie met deze koude maandag verlengd wegens studiedag van de docenten. Op de vraag of Tommie het niet koud heeft, antwoordt Mats dat hij zelf uit de kar wilde. Voor het drietal speelt de gevoelstemperatuur van min 10 geen rol. (Foto: Arita Immerzeel)

Ook het terrein van speeltuin De Veilige Haven is veranderd in een heuse ijsbaan. Woensdag waagden zich aan het eind van de ochtend de eerste kleintjes op het ijs. Je staande houden op het gladde ijs is nog best een uitdaging, maar met wat hulp van een volwassene lukt het meestal prima. Om de kleintjes volop de ruimte te geven, mochten de wat oudere kinderen pas vanaf 13.00 uur aanhaken. Zo kon iedereen volop van de ijspret genieten. Een unieke kans, want na vandaag is het alweer gedaan met de kortstondige vorstperiode. (Foto: Martine van Leeuwen)