Van softbal op school naar honkballen bij Rooswijk

Velsen – Honk- en softbal is in Nederland vooral bekend doordat op middelbare scholen veel wordt gesoftbald tijdens de gymlessen. Gymleraar Michiel van Someren, zelf speler in het eerste honkbalteam van Rooswijk, wordt vaak verrast door het enthousiasme voor de sport dat hij daar ziet. Daarom organiseert hij, vanuit Rooswijk, een springtraining voor jongeren tussen de 15 en 18 jaar. Via vier trainingen kunnen ze van de sport proeven en meteen ontdekken hoeveel talent ze hebben.

Tussen woensdag 26 mei en zondag 20 juni kan iedereen van 15 tot en met 18 jaar deelnemen aan de springtraining van Rooswijk. Onder professionele begeleiding krijgen deelnemers alle fijne kneepjes van het spel uitgelegd en wordt er volop geoefend. Michiel van Someren: ,,Tijdens mijn gymlessen valt het mij op dat veel leerlingen écht enthousiast zijn over de sport. Ik zie veel plezier en talent. Daarom deze springtraining, zodat ze daar iets mee kunnen doen. Een mooie kans, omdat jongeren zich niet voor een langere tijd vastleggen, maar voor maximaal acht trainingen. Natuurlijk kunnen ze langer door blijven trainen als ze dat willen.”

Vier keer meetrainen

Jongeren die interesse hebben om aan de springtraining deel te nemen, kunnen ervoor kiezen om vier keer mee te trainen voor 40 euro of met alle acht de trainingen voor 60 euro. Er wordt getraind op woensdag van 18.00 tot 19.00 uur en op zondag van 09.30 tot 10.30 uur. Materiaal is op de club aanwezig, dus alleen sportkleding is voldoende om mee te trainen.

Springtraining

Springtraining is een traditie in de Amerikaanse Major League, de grootste honkbalcompetitie van de wereld. Honkballers in Amerika bereiden zich jaarlijks door middel van deze training voor op de competitie. Een uitgelezen kans voor talenten om zich in de schijnwerper te spelen, net als de springtraining dit jaar bij Rooswijk. Aanmelden of vragen? Mail naar springtrainingrooswijk@gmail.com voor meer informatie. (Foto: aangeleverd)