Tientallen clubs profiteren van Tanken & Schenken

Sommige tankstations geven handdoeken weg, maar Peut Koks gooit het over een andere boeg.

Dankzij het spaarprogramma Tanken & Schenken krijgt een groot aantal verenigingen en goede doelen twee keer per jaar een mooi sponsorbedrag op de rekening bijgeschreven. Op die manier profiteren duizenden Velsenaren mee van de actie.

Sinds 1 juli 2015 schenkt de vrije pomp van Caroline Koks 1 cent per getankte liter aan een vereniging of goed doel naar keuze. Klanten kunnen zelf bepalen waar hun donatie terechtkomt. Na een half jaar staat de teller in totaal op ruim 6.000 euro.

Zaterdagmiddag waren tientallen verenigingsbestuurders naar het tankstation aan de Minister van Houtenlaan gekomen om de eerste cheque in ontvangst te nemen. ,,Zonder jullie enthousiasme was deze actie niet zo’n groot succes geworden’’, zei een stralende Caroline Koks. ,,Wij zijn erg blij dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan het verenigingsleven en de goede doelen in de regio.’’

De aanwezigen waren zonder uitzondering enthousiast over het initiatief van Koks. ,,Het is een geweldige actie waar heel veel Velsenaren van meeprofiteren”, aldus één van hen. (foto: Reinder Weidijk)