Tendermeisjes Nederlands kampioen vier tegen vier

Eind juni vond het Nederlands kampioenschap vier tegen vier voor praktijkscholen plaats. Dit kampioenschap werd gespeeld op het dak van de parkeergarage van IKEA in Utrecht.

De meisjes van het Tender College hadden zich vrij eenvoudig geplaatst voor de finale. In de voorronde in Duivendrecht waren zij als eerste in hun leeftijdsgroep geëindigd met goed en verzorgd voetbal.

Vooraf aan deze finaleronde waren de verwachtingen daarom hooggespannen. Zouden de Tendermeisjes een gooi kunnen naar het Nederlands kampioenschap? De coaches hadden er in ieder geval een goed gevoel bij. De ervaren Peter Snoeks en Simon de Hoog zorgden voor het tactisch vernuft en nieuweling Iris van Honk droeg bij aan het enthousiast maken van de meiden. Dit bleek uiteindelijk een gouden combinatie, want er werd geen enkele wedstrijd verloren.

Met uiterst gedisciplineerd voetbal werden alle tegenstanders van scoren af gehouden. De meiden speelden zo gedreven dat alle tegenstanders eigenlijk geen enkele kans konden creëren. Slechts één tegenstander, Het Segment uit Gouda,  kreeg een kans om te scoren tegen de Tendermachine. Gelukkig belandde deze kans op de lat en scoorde het Tender in deze wedstrijd in de laatste minuut de winnende treffer. Met twee keer 0-0, drie keer een 1-0 overwinning, 2-0 en 3-0 werden maar liefst 17 punten uit zeven wedstrijden verzameld. De suprematie was dermate groot dat de nummer twee op maar liefst vijf punten achterstand eindigde.

Zo schreven de Tendermeiden historie, want voor het eerst sinds het bestaan van dit toernooi eindigde het Tender College op plaats één. Na talloze tweede en derde plaatsen was er nu eindelijk de cup met de grote oren. (foto: aangeleverd)