Route door Driehuis vier weken dicht voor aanleg rotonde

Vanaf maandag 24 juli gaat de route door Driehuis vier weken dicht, onder meer vanwege de aanleg van een rotonde op de kruising Zeeweg/Minister van Houtenlaan/Waterloolaan.

In die periode wordt gewerkt aan de Waterloolaan, de rotonde bij het IJspaleis en de nieuwe rotonde aan de westkant van Driehuis. Dit gebied is dan afgesloten voor het autoverkeer. Fietsers worden langs de werkzaamheden geleid. Om te zorgen dat de afsluiting zo kort mogelijk duurt, wordt ook in de avond doorgewerkt. Een kaart van de omleidingsroute is hier te downloaden.

Noodzakelijk groot onderhoud biedt de mogelijkheid om de verkeerssituatie op deze doorgaande route te verbeteren. De grootste verandering is de aanleg van een rotonde op de huidige kruising Zeeweg/Minister van Houtenlaan/Waterloolaan. De verwachting is dat het verkeer hierdoor beter kan doorrijden en het minder onveilige situaties oplevert. Ook komen er vrijliggende fietspaden bij de rotonde die aansluiten op het fietspad langs de HOV-busbaan. Verder worden op de route de bushaltes verplaatst en komen er vrijliggende fietspaden bij de rotonde bij het IJspaleis.

De Gemeente Velsen en aannemer BAM Infra Regionaal Amsterdam organiseren op maandag 10 juli een informatieavond over de werkzaamheden tussen de rotonde bij het IJspaleis in Driehuis en zwembad de Heerenduinen. Deze informatieavond wordt om 19.30 uur gehouden in het Rabobank IJmond Stadion. Aanmelden is niet nodig.

Lees ook: Provinciaal geld voor herinrichting Waterloolaan/Zeeweg