Peter Kenniphaas loopt 50ste Vierdaagse van Nijmegen

Van 17 tot en met 20 juli vindt de Vierdaagse in Nijmegen weer plaats. Velsen-Noorder Peter Kenniphaas (67) loopt dit jaar voor de 50ste keer mee. Om dit te vieren sponsort hij Kika. Bijdragen zijn welkom via www.actievoorkika.nl/mijn-50ste-4-daagse.

,,Het is inmiddels een verslaving geworden’’, geeft hij volmondig toe. ,,Een maand na de Vierdaagse begin ik weer met trainen. Eens in de veertien dagen een flinke wandeling van 25 tot 20 kilometer. En ik loop alle georganiseerde wandelingen van Le Champion, Egmond en Zandvoort. Ik heb jaren met mijn collega’s van de politie de Vierdaagse gelopen. In straf tempo en met uniform. Maar tegenwoordig loop ik met een maatje, in eigen tempo.”

,,De Vierdaagse in Nijmegen is uniek, zoveel sfeer. Ik ben zo dankbaar dat ik al die jaren heb kunnen lopen. Dat het mogelijk gemaakt werd door mijn familie, werk en omgeving en dat mijn gezondheid ook goed genoeg was. Alleen in 1999 had ik lichamelijk een akkefietje en in 2006 ging het feest vanwege de hittegolf niet door.”

,,Uit dank voor al die jaren wil ik nu iets moois doen voor anderen. Voor kinderen en hun ouders voor wie het niet vanzelfsprekend is om mee te wandelen aan zoiets fantastisch. Daarom heb ik gekozen voor Kika. Ik hoop op een mooie opbrengst.’’ (foto: aangeleverd)