'Ik heb meteen mijn vriendin ten huwelijk gevraagd!'

Elf bewoners van de Trompstraat in IJmuiden konden hun geluk niet op. Op hun postcode 1972 AE viel zondagavond de PostcodeStraatprijs.
René Heeremans, winnaar van 25.000 euro, heeft een prachtig doel voor zijn gewonnen geld. ,,Ik heb meteen mijn vriendin Yvonne ten huwelijk gevraagd, want nu hebben we daar eindelijk het geld voor.”
Andres Kiekens won 62.5000 euro. Ook hij heeft een bijzondere bestemming voor de prijs. ,,Ik ben nu drie jaar bezig een plek te verbouwen om daar met jongeren uit de buurt te kunnen klussen. Met dit geldbedrag kan ik dit project afmaken. Wat een mooi begin van het nieuwe jaar!”
Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld verraste een aantal bewoners van de Trompstraat op nieuwjaarsdag met bedragen die uiteenlopen van 12.500 euro tot 75.000 euro. In totaal wonnen zij 337.500 euro.
De meeste winnaars kunnen 25.000 euro per lot op hun rekening bijschrijven omdat zij met de StraatprijsVerdubbelaar meespelen. Anders is het winnende bedrag 12.500 euro per lot. Daarnaast wint één van de prijswinnaars ook een gloednieuwe BMW.
Dat de PostcodeStraatprijs in IJmuiden viel is opvallend, want een paar maanden geleden werd een paar straten verderop nog de eindejaarcommercial opgenomen.