Fantastisch feest op Kennemerlaan

Op Facebook zijn de afgelopen dagen honderden positieve reacties geplaatst over het zomerfestival De Kennemerlaan Leeft! Mede door het prachtige weer en het gevarieerde programma trok de tweede editie van het evenement heel veel bezoekers. Hoogtepunten waren de Rabobank IJmond Kortebaan, de 1 kilometer lange jaarmarkt en de culinaire markt.

Jong en oud heeft met volle teugen genoten van het zomerfestival. dat op woensdag begon met een kindermiddag en zondagavond werd afgesloten met een spectaculair optreden van Booming Pianos. De kortebaan op donderdag leverde een omzetrecord op bij de totalisator. Ook het Telstar Straatvoetbaltoernooi, The Battle en de Sterkste Man van IJmuiden waren een groot succes. Nieuwe programmaonderdelen waren de kunstmarkt op vrijdag en IJmuiden on Stage, een talentenjacht waarbij het niveau behoorlijk hoog lag.

Vrijdagavond werd stilgestaan bij de vliegramp in Oost-Oekraïne, waarbij 298 mensen om het leven kwamen. Om 21.00 uur was het op beide podia én op de kermis een minuut stil.

De vrijwilligers van stichting Harddraverij IJmuiden en Zakencentrum Kennemerlaan, die het zomerfestival gezamenlijk organiseren, kunnen terugkijken op een geslaagde tweede editie. Tijdens het uitbrengen van een toost klonk zondagavond spontaan applaus (foto) en ook op de sociale media is het enthousiasme groot. De organisatie heeft bij monde van Jan Eelsing en Harald Heijmerikx laten weten dat wordt overwogen om de opzet volgend jaar aan te passen. Hierover worden na de evaluatie met de gemeente en hulpdiensten nadere mededelingen gedaan. (foto: Machiel Kraaij)