Zonnepanelen voor Pieter Vermeulen Museum

Zaterdag was een dag die het Pieter Vermeulen Museum en de Velsense Beestenbenders zich nog lang zullen herinneren.

Tijdens de officiële opening van de duurzaamheidstentoonstelling Poepgoed/scheid werd ook de zwerfvuilposter waar weken aan is gewerkt, gelanceerd.

Rond half elf meldden de eerste kinderen, ontzettend nieuwsgierig naar het eindresultaat van de door hen bedachte poster, zich. Maar eerst was het tijd om de handen uit de mouwen te steken want het was immers landelijke opschoondag. Al snel was het terrein rond het museum zwerfvuilvrij en vertelden de museummedewerkers over de nieuwe tentoonstelling Poepgoed/scheid goed waarbij duurzaamheid een grote rol speelt.

Dit was voor Energiek Velsen het moment om een geweldig cadeau aan het museum aan te bieden, namelijk zonnepanelen zodat het museum niet alleen uitleg over duurzame energie kan geven maar ook zelf duurzame energie kan opwekken. Joost Kok, voorzitter van coöperatie, gaf aan dat het museum op deze manier het gebruik maken van duurzame energie op een laagdrempelige manier kan introduceren bij de vele duizenden bezoekers die zij jaarlijks ontvangt.

 

Lees verder in de krant van 20 maart 2017