Zilveren Trawlertoernooi voor het eerst met regionale teams

Zaterdag 26 augustus vindt het Zeehaven Zilveren Trawlertoernooi weer plaats op sportpark Zeewijk. Het toernooi kent voor het eerst in haar bestaan een regionale bezetting.

De basis voor dit unieke toernooi werd gelegd in 1952. Toen ontving Stormvogels bij de promotie naar de 1e klasse een zilveren replica van de trawler IJM30 van de IJmuider Vishandelsvereniging en de Redersvereniging.  Deze prijs is symbolisch te winnen: de toernooiwinnaar krijgt een mooie foto en een geldbedrag en mag even op de foto met dit prachtige zilveren kleinood.

Het toernooi kent voor het eerst in haar bestaan een regionale bezetting, maar is juist daarom extra interessant voor het publiek uit de omgeving. De traditie blijft ook in stand, want iedere deelnemer komt uit een gemeente waar vis en visserij groot zijn.  Een combinatieteam van RKVV Velsen-zondag, de zaterdagtak van VSV en VV IJmuiden en Stormvogels gaan met elkaar de strijd aan.

Ook de A1-junioren van deze verengingen nemen deel aan dit toernooi. Aanvang van de wedstrijden is 11.00 uur en de prijsuitreiking is voorzien rond 1700 uur. Winnaar van het toernooi is de vereniging waar het gezamenlijke resultaat van senioren en Junioren het beste is.

Uiteraard zullen de haring, gebakken vis en de barbecue niet ontbreken en is er volop gelegenheid om onder het genot van een drankje en livemuziek na te praten over de resultaten van het Zeehaven Zilveren Trawlertoernooi. Het bestuur van IJVV Stormvogels bedankt de sponsoren van dit toernooi: Zeehaven IJmuiden NV, Swanlake Consultants en rederij Cornelis Vrolijk.