Zeewijkpassage vandaag feestelijk geopend

Vandaag is de feestelijke opening van de Zeewijkpassage. Er is de hele dag muziek en voor de kinderen zijn er een goochelaar en een ballonnenclown. De winkeliers regelen hapjes en drankjes.

Om 12.15 uur start de officiële opening van Dreef Beheer met wethouder Arjen Verkaik. De hele dag kun je door het inleveren van een lootje meedoen aan de winactie. Om 17.00 uur is de spannende verloting van vier keer een vakantiereis naar Frankrijk.

Winkelcentrum Zeewijkpassage werd omstreeks 1970 gebouwd. Na de oprichting is het winkelcentrum diverse keren verbouwd. De laatste verbouwing dateerde echter  uit 1994. Het centrum was dus wel aan vernieuwing toe. Voor de verbouwing is gekozen voor de nieuwste materialen.

Ook buiten is veel veranderd. Het parkeren, de verkeersstromen, rijroutes van de vrachtwagens en looproutes sluiten nu uitstekend op elkaar aan. Door de aanwezigheid van twee parkeerkelders en een parkeerdek zijn er in totaal circa 200 parkeerplaatsen.

Het mooie ontwerp is bedacht door Hein Koolstra van Koolstra & Partners en gerealiseerd door Slokker Bouw, die zeer net en deugdelijk de werkzaamheden heeft uitgevoerd en rekening heeft gehouden met de bestaande huurders. Een belangrijk onderdeel van de inrichting is de passage.

De ruime passage verbindt de ondernemers met het winkelgebied. En ook daar is veel gebeurd. Er is nu sprake van een vernieuwde Aldi-formule, een DekaMarkt World of Food, een nieuwe Action, een nieuwe drogisterij, maar ook de prachtige nieuwe winkels van Primera en Mister Shi, een bloemist, de beste slager en bakker van de IJmond en het uitgebreide assortiment van Avrysa Market. En dan de slijterij, de apotheek, de kapsalon en de Bodymanager niet te vergeten completeren het ruime aanbod in de Zeewijkpassage.

Na de herontwikkeling is er ruime parkeermogelijkheid bij de Zeewijkpassage. Door de aanwezigheid van  twee parkeerkelders en een parkeerdek zijn er in totaal circa 200 parkeerplaatsen. (foto: Dreef Beheer)