Zaterdag World Cleanup Day, ook in Velsen

Velsen – Ooit in 2008 is in Estland de actie gestart door burgers om zwerfvuil op te ruimen. Het initiatief groeide wereldwijd uit tot de World Cleanup Day. Zaterdag 18 september is het weer zover. Alle wereldburgers worden opgeroepen om zich bij deze actie aan te sluiten.

Je kunt individueel meedoen, door je eigen tuin of straat te ontdoen van zwerfvuil. Of je kunt je aansluiten bij groepjes, die al vaker afval in eigen woonomgeving opruimen. Meer dan twintig miljoen mensen gingen je daarin voor.

Top vier

Wat werd er in het verleden op World Cleanup Day zoal geraapt? Met stip op nummer 1 staan blikjes van Red Bull. Lege sigarettenpakjes van Marlboro staan op nummer 2. Flesjes en blikjes van Heineken zijn gezakt van de tweede naar de vierde plaats en McDonald’s staat opnieuw op een beschamende derde plek.

Velsen doet mee

World Cleanup Day – de grootste opruimactie ter wereld – is ook in Velsen een succes gebleken. De redactie sluit zich graag zaterdag bij deelnemers aan, om een handje te helpen èn verslag te doen van wat onze lokale leefwereld mooier maakt.

Helpend handje

Hulp nodig bij het opruimen van zwerfafval aanstaande zaterdag? Arita Immerzeel loopt graag mee, laat het weten op redactie@jutter.nl of via telefoonnummer 0255 533900. (Foto: Arita Immerzeel)