Zaterdag Vriendinnen Verwendag in Santpoort

Alle dames die graag winkelen in de Hoofdstraat kunnen zaterdag 24 juni omcirkelen in hun agenda. Die dag gaat bij de meeste winkels letterlijk de rode loper uit als extra warm welkom tijdens de tweede Santpoortse Vriendinnen Verwendag!

Het gezellige dorpshart van Santpoort is anders dan andere winkelgebieden. Hier vind je geen filialen van winkelketens, maar wel veel mooie speciaalzaken van betrokken ondernemers die hun klanten nog zelf te woord staan en die bruisen van de creativiteit. Er is altijd wel wat leuks te doen in de Hoofdstraat en daar is de Vriendinnen Verwendag een  goed voorbeeld van.

,,Die dag willen we alle vrouwen bedanken voor het winkelen in onze straat”, zegt lingeriespecialist Debby Thijssen van de bekende winkel Lengerique. Samen met haar collega-ondernemer Martine van der Heijde heeft zij het voortouw genomen in de organisatie van deze dag vol verrassingen. Dat begint met de aanschaf van de Verwentas voor 5 euro, die dan nog verrassend leeg is. Die euro’s zijn bestemd voor een plaatselijk goed doel en de tas zal geleidelijk boordevol raken, want bij meer dan 30 winkels met de rode loper uit ligt een cadeautje of een traktatie klaar. ,,Dat kan ook een lekker hapje met een drankje zijn, het gaat om allerlei luxe verwennerijtjes’’, legt Martine uit, die zelf bekend is van haar inspirerende woon- en cadeauwinkel No lemons, please!

Net als vorig jaar wordt de Santpoortse Stiletto Run ongetwijfeld het even sportieve als vermakelijke hoogtepunt van de dag. Na een warming up door personal trainer Sharony van der Wiel gaat de race om 14:00 uur van start. Aangespoord door het publiek en spreekstalmeester Jan van der Meulen zullen de deelneemsters de gehele Hoofdstraat zo snel mogelijk op hun high heels doorkruisen.

Dat wordt absoluut afzien, maar opzwepende klanken van dj Mark Hofmans maken veel goed en voor de drie snelste heldinnen op hakken wacht achter de finish een prijzenpot in klinkende munt! Durf jij de uitdaging aan? Schrijf je dan in bij Lengerique of No lemons, please! Dat kan nu al, maar ook op de dag zelf. En ben je leuk uitgedost tijdens de run, dan win je misschien wel een speciale prijs!

De Vriendinnen Verwendag op 24 juni duurt van 10:00 tot 17:00 uur. De Verwentas kan worden opgehaald bij het informatiepunt op het Broekbergenplein.