Zaterdag voorlaatste kunstmarkt van dit jaar in Spaarndam

Regio – Zaterdag 10 augustus is van 11.00 tot 17.00 uur de voorlaatste Spaarndamse kunstmarkt in 2019. De populaire markt telt 45 kramen met schilderijen, sieraden, aquarellen, beelden, fotografie enzovoorts. Een van hen is de gewilde schilderes Ada Breedveld, met haar volumineuze glimlachende vrouwen (zie afbeelding). De markt is een feest van herkenning en verrassing. Sommige kunstenaars komen er al langer. Maar er zijn ook steeds nieuwe gezichten. De markt staat rond een oude muziektent langs de historische Westkolk, de oude sluis. Daarin worden de hele dag kleine schepen geschut. In de beschutting van de oude huizen staan twee terrassen aan het water, waar het goed toeven is.

Op de markt speelt regelmatig Paul Smithuis op een houten dwarsfluit, bekend van een finaleplaats bij Holland’s Got Talent. In de Oude kerk treedt om 14.00 uur Shantykoor Nortada op met zeemansliedjes en meer. De historische werkgroep Spaarndam is van de partij, met tal van wetenswaardigheden over het oude dorp, dit keer met speciale aandacht voor de historie van de kunstmarkt. De Oude kerk organiseert een kleine markt met fruit en andere zaken in het kerkelijk centrum bij de markt, waar de koffie en zelfgebakken taart klaar staat. Bij ‘Tante Truus Bijl’ voor de deur is het altijd een gezellige boel. Ze werd nationaal uitgeroepen tot de meest inspirerende oudere van 2016.

Spaarndam is geen autodorp. De fiets is het ideale vervoermiddel voor wie wil komen. Bus 14 brengt je dichtbij de markt. Parkeren kan alleen op wat grotere afstand, bijvoorbeeld in Spaarndam-oost.

De laatste markt in 2019 is op zaterdag 17 augustus. Meer informatie: www.marselje.nl/kunstmarkten.

Foto:

Ada Breedveld – ‘Een wagen vol geladen’ (foto: aangeleverd)