Woongroep IJmuiden krijgt steeds meer vorm

IJmuiden – Woongroep IJmuiden is een nog te bouwen woongemeenschap die samen in zelfstandigheid oud wil worden. Dit betekent dat je in je eigen appartement woont met eigen voordeur en balkon maar dat ze net iets meer voor elkaar willen betekenen. Het is de bedoeling dat er minimaal 33 appartementen worden gebouwd en daarbij een gemeenschappelijke tuin, woonkamer en eventueel 2 extra hobbyruimtes/kantoortjes. 

De groep wil zelfstandig blijven wonen met net iets meer contact met elkaar door af en toe samen te eten, voetbal te kijken, culturele uitjes te organiseren, koffie te drinken en elkaar in veiligheid op te zoeken binnen het pand.

Inmiddels is men als WoongroepIJmuiden (WIJ) 3 jaar bezig om dit voor elkaar te krijgen en in april zijn ze officieel een vereniging geworden. Ze hebben de eerste jaarvergadering met succes afgerond.

WIJ heeft een projectontwikkelaar gevonden die met hen in zee wil. Er hebben een aantal gesprekken plaatsgevonden met gemeente Velsen en de wethouder wonen. ,,Het enige wat we nodig hebben is een stuk grond’’, aldus WIJ. Binnen de gemeente wordt hieraan gewerkt.

Inmiddels drinken ze elke maand koffie met elkaar en hebben ze een BBQ gehad om elkaar beter te leren kennen. Een woordvoerder: ,,WIJ is er klaar voor en de volgende zet is aan de gemeente Velsen.’’ 

Voor meer informatie: mailto:info@woongroepijmuiden.nl. (foto: aangeleverd)