Whisky & Rum aan Zee-festival 2021

IJmuiden – De ware liefhebbers kijken er al anderhalf jaar naar uit. Het inmiddels gevestigde en succesvolle festival Whisky & Rum aan Zee vindt dit jaar plaats op vrijdagavond 8 en zaterdag 9 oktober in IJmuiden en wordt georganiseerd door Slijterij & Wijnhuis Zeewijck. Bezoekers uit binnen- en buitenland kunnen kennismaken met ruim zeshonderd whisky’s, rum en andere distillaten van over de gehele wereld. Ruim veertig nationale en internationale standhouders geven dit jaar acte de préséance.

De bovenste etage van Leonardo Hotel IJmuiden Seaport Beach wordt tijdens Whisky & Rum aan Zee omgetoverd tot een schatkamer van vloeibaar goud waar een zeer ruim assortiment aan Schotse en Ierse whisky, Caribische rum en Bourbons geproefd kunnen worden. ,,Rum uit alle windstreken wint sterk aan populariteit en interesse en Scotch single malt whisky heeft al jaren een groot ‘geniet’ imago. Beiden zijn de meest diverse dranken in de wereld. Dit jaar brengen we, exclusief voor het jubileum, twee zeer gelimiteerde festivalbottelingen uit. Een Ierse whiskey en een vijftien jaar oude rum uit Barbados.’’

Om de veelzijdigheid van whisky en rum te ervaren heeft de befaamde cocktailbar Vavoom Tiki Room diverse cocktails gecreëerd. Verder kunnen de bezoekers veel primeurs verwachten waaronder smoked rum, Tiki Cocktails, rum en whisky likeuren. Coca Cola presenteert nieuw varianten, speciaal ontwikkeld voor whisky en rum. Tevens zijn er distilleerworkshops om zelf te ervaren hoe het is om je eigen spiced rum te distilleren.

Smaakbelevingen

Uiteraard ontbreken de masterclasses niet met gasten uit binnen- en buitenland. La Casa Del Habano is weer aanwezig als u van topkwaliteit Cubaanse sigaren houdt. Dit alles ondersteund met live muziek en Chef’s fingerlikking good fingerfood. ,,Dit wordt een onvergetelijk festival vol smaakbelevingen en ervaringen die je niet snel zult vergeten. We kijken hier al zo lang naar uit en de bezoekers zijn er weer aan toe! Vanzelfsprekend wil de organisatie een veilig festival voor alle bezoekers organiseren. Daarom zullen alle bezoekers en deelnemers een coronapas moeten laten zien die aantoont dat je bent gevaccineerd, negatief getest of genezen bent van het coronavirus, anders helaas geen toegang”, aldus organisator Richard Blesgraaf van Slijterij & Wijnhuis Zeewijck.

Er zijn nog kaarten voor de vrijdagavond en zaterdagmiddag. De avondsessie van zaterdag is reeds helemaal uitverkocht. Kijk op www.whiskyenrumaanzee.nl voor het volledige programma. De entreeprijs van Whisky & Rum aan Zee bedraagt 35 euro per persoon. Kaarten zijn via www.zeewijck.nl te koop. (Foto: Whisky-Photographer)