Wethouder Baerveldt verricht aftrap Vissenloop IJmuiden

Wethouder Annette Baerveldt, wethouder van onder meer sport, recreatie en toerisme, heeft woensdagmiddag het startsein gegeven voor de Vissenloop IJmuiden, die op zondag 27 mei wordt georganiseerd. Dat gebeurde in het bijzijn van genodigden, sponsoren, vrijwilligers en bestuursleden van KWF Kankerbestrijding afdeling Velsen.

De voorzitter van het bestuur, Fred van Dam, refereerde in zijn openingswoord aan het grote succes van de Vissenloop in de afgelopen jaren. ,,In 2017 mochten we 1.920 deelnemers verwelkomen en kon onze penningmeester een bedrag van ruim 40.000 euro, de opbrengst uit inschrijfgelden, sponsoring en de loterij, op de rekening van KWF Kankerbestrijding overmaken. Zonder de hulp van heel veel vrijwilligers, de gemeente Velsen, sponsoren en natuurlijk de deelnemers zelf zouden we dit evenement niet kunnen organiseren. Dit jaar hopen we richting 2.500 deelnemers te gaan met als resultaat een nog hogere opbrengst voor dit bijzonder goede doel.”

De Vissenloop is een wandelevenement met afstanden van 5, 10, 15, 20, 25, 30 en 40 km die de deelnemers door het IJmuidense havengebied voeren maar waarbij de wandelaars van de langere afstanden natuurlijk ook recreatiegebied Spaarnwoude en het nabij gelegen duingebied zullen aandoen. De Guppenloop (5 km) is vooral bedoeld voor jongeren, verenigingen en scholen maar vanzelfsprekend kunnen ook (groot)ouders met kinderen en andere belangstellenden zich voor deze afstand inschrijven. Bovendien is deze korte afstand ook geschikt voor gebruikers van hulpmiddelen.

Tevens wordt dit jaar weer een loterij georganiseerd waarmee fraaie (gesponsorde) prijzen te winnen zijn. Met een bijdrage van slechts één euro per lot komt ook deze opbrengst  geheel ten goede van KWF Kankerbestrijding. Sinds de derde editie van de Vissenloop is de Club van 100 geïntroduceerd voor mensen en bedrijven die iets extra’s willen doen. Door jaarlijks honderd euro te doneren komt de betreffende naam of logo op een visje te staan dat een vaste plaats krijgt in het ‘aquarium’ dat op de website en tijdens de Vissenloop een ereplaats krijgt.

De Vissenloop is een goed verzorgd wandelevenement met versnaperingen en live-muziek onderweg en bij de finish. Voor elke deelnemer is er na afloop een medaille en gratis (gebakken) vis. Kortom, een mooie balans tussen inspanning en ontspanning met veel gezelligheid.

Kijk voor meer informatie, inschrijven en sponsoren op www.vissenloopijmuiden.nl. (foto: Joop Waaijenberg)