Opendag Westerveld

Westerveld Fair met kunst en natuur

Begraafplaats & Crematorium Westerveld organiseert op zondag 11 juni van 10.30 tot 16.00 uur voor de tweede keer de Westerveld Fair. De Fair – met als thema Kunst en natuur – is vrij toegankelijk. Iedereen is welkom.

Natuur heeft prominente plek Westerveld heeft met het glooiende duingebied en verscheidenheid aan groen een prachtig decor voor de Fair. ,,En ook de bijzondere monumenten en historie maken de locatie uniek”, vertelt Carla Bosua, directeur van Westerveld.

De Fair biedt een gevarieerd aanbod van exposanten op het gebied van ambacht, kunst, en natuur. Ook is er een valkenier en geven medewerkers een ‘natuur’ workshop. ,,Met livemuziek, een cateringpaviljoen met lekkernijen en kinderactiviteiten is er voor elk wat wils. En dit jaar richten we ons nog meer op natuur en natuurlijke producten. We bieden bijvoorbeeld kruidenplantjes en gekloofd openhaardhout aan en vertellen over beplanting. We weten zeker dat we weer veel mensen een plezier kunnen doen!”

Voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis wordt een openlucht-toneelstuk opgevoerd over bekende historische personen die in het gedenkpark hun laatste rustplaats vonden. Zo komt dichter en romanschrijver Jan Jacob Slauerhoff (1898) voorbij. Ook de variétéartiesten Louis (1883) en Heintje (1888) Davids en Artis-boegbeeld Frits Portielje (1886) maken hun opwachting.

Zie ook www.bc-westerveld.nl.