Week van de Opvoeding

IJmond – Van 7 tot en met 13 oktober wordt de Week van de Opvoeding gevierd. De leerlingen en ouders van De Zilvermeeuw in Heemskerk, Het Kompas in Beverwijk en De Vuurtoren west met De Klipper in Velsen krijgen deze week een super leuke middag aangeboden door de gemeenten en verschillende organisaties uit de regio, waarin samen spelen en quality time voorop staan. Want wat is er nu leuker dan samen spelen met je (klein)kind?

Workshops en webinars
Er zijn gedurende deze periode diverse gratis webinars en workshops over samen spelen, regels en grenzen, positief opvoeden voor gescheiden ouders en kinderen in echtscheidingssituaties. We lichten er twee uit:

Webinar Mediaopvoeding, hoe dan?
8 oktober, 20.30 uur

Kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve geeft tips over hoe je goede afspraken kunt maken rondom schermen, gamen en sociale media en hoe je je kind het beste kunt begeleiden op dit vlak.

Cursus Verbindend Communiceren
van 7 oktober tot 16 december, 08.30 – 11.30 uur
In deze cursus draait het om een betere relatie met je kind. Je leert hoe je met de boosheid van je kind (of van jezelf) kunt omgaan zodat thuis een plek is waar iedereen zich op zijn of haar gemak voelt

Kijk op www.samenopgroeien.nu voor meer informatie, aanmelden en het gehele aanbod. Dit is namelijk dé plek voor ouders, verzorgers, kinderen en jongeren om workshops of trainingen te vinden over opvoeden en opgroeien. Samen (op)groeien verzamelt het cursusaanbod in de regio, zodat ouders gemakkelijk een keuze kunnen maken!

Zing en dans mee
De Week van de Opvoeding heeft zelfs een eigen lied, geschreven door Zoë Gerritsen. Dansstudio Jolein maakte er een bijpassend dansje bij, dit is in een filmpje op Facebook te bekijken.

Tipkrant
Speciaal voor de Week van de Opvoeding is er een nieuwe digitale Tipkrant. Deze krant staat boordevol tips en informatie voor alle ouders, bijvoorbeeld hoe je samen kunt spelen met je kind en je stress de baas blijft. De Tipkrant is in te zien via de website over positief opvoeden in te zien.