Watertaxi vaart voortaan ook naar SHIP

IJmuiden – De IJmuidense Rondvaart Maatschappij gaat van april tot en met oktober varen naar het Sluis Haven Informatie Punt (SHIP), dat zich bevindt aan de Noordersluisweg 1. Vier keer per dag komen er afvaarten vanaf het Sluisplein in IJmuiden en de Noordpier bij Velsen-Noord. Met name voor de inwoners van de zuidelijke IJmond wordt daarmee de bereikbaarheid van SHIP verbeterd.

De situatie rond de sluizen heeft wat weg van een vicieuze cirkel. Het Sluis Haven Informatie Punt (SHIP) is dé locatie om informatie te vergaren over de bouw van de nieuwe grote zeesluis, maar tegelijk is de expositie vanuit IJmuiden niet bereikbaar, juist door die bouw. De afsluiting van de sluizenroute door Rijkswaterstaat heeft ervoor gezorgd dat inwoners ten zuiden van het Noordzeekanaal eerst naar de noordzijde moeten reizen om SHIP te kunnen bezoeken. Maar daar komt binnenkort dus verandering in. Adriaan Jumelet van de IJmuidense Rondvaart Maatschappij verwacht dat er veel belangstelling voor deze boottochten zal zijn: ,,Er wordt nu al druk gereserveerd. We verzorgen al langere tijd de watertaxi en bij mooi weer zien we daar nu alweer dagjesmensen. Met deze nieuwe afvaarten willen we ook het sluizencomplex meer onder de aandacht brengen.’’

De nieuwe dienst zal zeven dagen per week worden aangeboden. Op de website www.watertaxi-ijmuiden.nl is het vaartschema te vinden. De reguliere watertaxi die passagiers van noord naar zuid of van zuid naar noord brengt, kost 4,00 euro. Voor de nieuwe verbinding naar het sluizencomplex moet 6,50 euro worden betaald. SHIP is zeven dagen per week geopend voor bezoekers, kijk op www.ship-info.nl voor uitgebreide informatie over de expositie en de mogelijkheden voor een rondleiding door gids.