Warm Welkom op Landgoed Beeckestijn

Op zondag 8 januari is er een Warm Welkom op het Engelse Veld in Beeckestijn. Van 11.00 tot 15.00 uur staan de boswachters van Natuurmonumenten klaar met warme chocolademelk om samen met de bezoekers van Beeckestijn het nieuwe jaar in te luiden.

Boswachter Mike van Leeuwen: ,,Het is een leuke manier om met bezoekers in gesprek te komen en onze passie voor Beeckestijn met hen te delen. Het hele jaar zijn we hard aan het werk op Beeckestijn en spreek ik een hoop mensen, maar heb ik soms onvoldoende tijd om uitgebreid met de bezoekers te praten. Deze zondag aan het begin van het nieuwe jaar leent zich er uitstekend voor om juist met even met natuur- en cultuurliefhebbers bij te praten. We staan klaar met een volle pan warme chocolademelk en hopen op veel bezoekers!”

Dit jaar staat het Warm Welkom in het teken van de nieuwe regelgeving voor honden. Hondentraining Velsen en hondenschool Kamano dogconsultancy zijn aanwezig om aan alle hondenbezitters tips en trainingsadviezen te geven. Aanmelden is niet nodig.

Vanaf 1 januari 2017 gelden op Beeckestijn nieuwe regels voor het uitlaten van honden. De buitenplaats wordt opgedeeld in een losloopgebied en een aanlijngebied voor honden. In beide zones geldt een opruimplicht voor hondenpoep. Enkele kwetsbare tuingedeelten blijven verboden voor honden.

De nieuwe regels voor hondenbezitters zijn als volgt:

  • Honden en hondenbezitters blijven welkom op buitenplaats Beeckestijn
  • Op de gehele buitenplaats geldt een opruimplicht van hondenpoep
  • De buitenplaats krijgt een verdeling in losloopgebied en aanlijngebied voor honden. Enkele zeer kwetsbare tuingedeelten blijven in het geheel verboden voor honden
  • Het is niet toegestaan zonder toestemming van Natuurmonumenten met méér dan drie honden op buitenplaats Beeckestijn aanwezig te zijn. Toestemming is per mail aan te vragen: beeckestijn@natuurmonumenten.nl
  • Het is voor hondenuitlaatservices niet toegestaan de buitenplaats te gebruiken voor het uitlaten van honden.

(foto: Natuurmonumenten)