Wandelstartpunt Driehuis Station onthuld

Wethouder Annette Baerveldt heeft het wandelstartpunt Driehuis Station onthuld. Na het plakken van de eerste routestickers in april 2015, zijn nu de 50 routes in Heemskerk, Beverwijk en Velsen bewegwijzerd en voorzien van informatiepanelen bij de 24 wandelstartpunten.

Driehuis Station is misschien een onverwachte locatie om een wandeling te beginnen, maar des te groter is de verrassing. En dat is typisch voor het wandelnetwerk: goed bereikbare startpunten, vaak ook per openbaar vervoer, en onverwacht leuke wandelingen. Zowel binnen als buiten de bebouwde kom zijn daarvoor de mooiste routes geselecteerd.

De wandelaar kan zelf de lengte en omgeving van de wandeling uitkiezen. Dat kan bij een informatiepaneel op één van de startpunten, waar verschillende rondwandeling beginnen, of door een route samen te stellen in de online routeplanner. Daarbij is de gratis app Wandelnetwerk Noord-Holland ontwikkeld om snel en gemakkelijk routekaarten en informatie bij de hand te hebben.

Het Wandelnetwerk in Midden-Kennemerland bestaat uit bijna 200 km in twee richtingen bewegwijzerde routes. In de gemeente Velsen zijn 12 startpunten, waaronder Driehuis Station. Ook vanuit dit punt zijn mooie wandelroutes uitgezet. Een goed voorbeeld is de met gele pijlen gemarkeerde route,  die het gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld aandoet.

Zie ook www.wandelnetwerknoordholland.nl.