Vuurtoren loopt geld bijeen voor KWF

Ondanks het stormachtige weer hebben vorige week, woensdag alle kinderen en leerkrachten van obs de Vuurtoren West aan het Koningsplein rondjes op het plein gehold om zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF. Aanleiding is een zieke vriend van meester René. Samen met zijn leerlingen en leden van de ouderraad heeft meester René deze ochtend voorbereid. Brieven opgesteld, de hele organisatie, het parcours ‘s morgens uitgezet en ook weer netjes opgeruimd.

Vooraf zijn alle leerlingen van de school op zoek gegaan naar sponsoren: familie, vrienden en buren. De ochtend startte met een warming-up op het plein onder leiding van gymjuf Rosanne. Ouders en andere geïnteresseerden moedigden de kinderen aan. Lekker opgewarmd gingen eerst de kleuters hun rondjes rennen. Hand in hand met een leerling uit groep 7/8 renden zij met wapperende haren over het plein onder luid gejuich van de aanwezige supporters. Na ieder rondje werd een stempel geplaatst op het sponsorblad om te kunnen laten zien hoeveel rondjes gelopen werden. Na de kleuters volgden de andere groepen. Zij renden nog steeds met flinke wind, maar gelukkig bleef het droog.

Totdat de groep 7/8 aan de beurt was. Zij moesten door bar weer hun rondjes rennen, in de wind en in de regen. Uiteindelijk is in totaal €1820,90 opgehaald. De helft is voor het KWF en de andere helft is voor school. Aan het eind van de ochtend is de cheque overhandigd. Meester René neemt het mooie bedrag van ruim € 910,45 mee naar het KWF.

(foto: aangeleverd)