‘Vrouwen van Velsen’ schenkt wandkleed

De groep Vrouwen van Velsen heeft  een zelfgemaakt wandkleed geschonken aan de organisaties die gezamenlijk gehuisvest zijn in het pand aan Plein 1945 nr. 10.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst is het wandkleed onthuld door vertegenwoordigers van Vluchtelingenwerk Velsen, Socius, Stichting Welzijn Velsen en Winkelstichting Plein 1945 samen met één van de vrouwen van de groep.

Vrouwen van Velsen is een participatieactiviteit van Taalactief Velsen, onderdeel van Stichting Welzijn Velsen. De groep bestaat uit 15 vrouwen van minimaal vijf verschillende nationaliteiten. Wekelijks komen zij bij elkaar in buurtcentrum de Dwarsligger waar zij samen handwerken en ondertussen onder begeleiding van enkele vrijwilligers bezig zijn met het verbeteren van hun taalvaardigheid.

Het wandkleed waar zij de afgelopen 12 maanden aan gewerkt hebben is gemaakt volgens de patchwork techniek en er staan 12 bekende Velsense gebouwen op afgebeeld. Zo is het stadhuis er op terug te vinden, maar ook de vuurtoren en Buitenplaats  Beeckestijn.

De keuze voor de locatie waar het nu hangt is gemaakt door de vrouwen zelf. Diverse leden van de groep komen hier af en toe over de vloer. Ze hadden de grote lege wand in de ontvangstruimte al snel in het vizier.

De ‘bewoners’ van het pand zijn blij dat de ruimte wordt opgevrolijkt met zo’n kleurrijk Velsens kunstwerk.  Ook voor bezoekers van het pand is het wandkleed een feest van herkenning.

Nieuwsgierig geworden?  U bent van harte welkom eens binnen te lopen op Plein 1945 nr. 10. Er staat altijd een kopje koffie klaar.