Vraag naar adviseurs op gebied van duurzaamheid blijft groeien

Velsen – De vraag naar adviseurs op het gebied van duurzaamheid wordt steeds groter. Daarom heeft het Nova College een unieke opleiding in Nederland ontwikkeld samen met Greenbiz IJmond-bedrijven: adviseur Duurzaamheid. Na het afronden van deze commerciële opleiding met veel technische kennis, kunnen studenten gegarandeerd aan het werk of doorstuderen naar het hbo. Ook de vraag naar technici om de energietransitie verder te helpen blijft onverminderd groot. Hiervoor is de MyTec opleiding bedoeld. Met deze opleiding leer je direct bij de MyTec-bedrijven en heb je 100% baangarantie.

Op de campus Beverwijk van Nova College zijn onlangs twee nieuwe praktijkruimtes gebouwd voor de studenten van de MyTec opleiding. In deze opleiding leren studenten met thema’s als water, food, energie en chemie installaties ontwerpen, bouwen, onderhouden en modificeren voor een schonere en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. Ze studeren af in de richting procestechniek, werktuigbouwkunde of algemene operationele techniek. De praktijkruimtes zijn zo ingericht dat bijna een op een de echte praktijk gesimuleerd kan worden.

Duurzaamheidscentrum

De studenten van de opleiding Adviseur Duurzaamheid worden onder andere in het Duurzaamheidscentrum opgeleid om commercieel en technisch advies te geven aan particulieren en bedrijven die de overstap maken naar duurzame energie. De studenten leren in de opleiding technisch tekenen, werken projectmatig en doen kennis op over de verschillende constructies van gebouwen. De buitenlandstage is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Tijdens de stage in Denemarken vertalen de studenten de technische tekeningen zelf naar de praktijk. Ze gaan aan de slag met de bouw van een dakconstructie met verschillende isolatiematerialen. Ook ontwikkelen de studenten hun presentatietechnieken nog verder in het Engels, leren ze andere duurzaamheidsstudenten kennen en maken ze kennis met de Deense cultuur. Ook bij de MyTec opleiding behoort een buitenlandstage tot de mogelijkheden.

Open huis

Wil je de praktijkruimtes van binnen bekijken? Of wil je meer weten over de opleiding adviseur Duurzaamheid of MyTec. Kom dan naar het open huis van het Nova College op woensdag 1 februari 2023. Aanmelden kan via novacollege.nl.

Foto onderschrift: De opleiding adviseur Duurzaamheid staat garant voor een mooie toekomst. Foto: aangeleverd