Voorbereidingen Vissenloop in volle gang

Aan de voorbereidingen van het wandelevenement Vissenloop is de afgelopen periode hard gewerkt door het afdelingsbestuur KWF Kankerbestrijding Velsen en vele vrijwilligers. Op 7 januari vond in aanwezigheid van wethouder Annette Baerveldt de officiële aftrap plaats van dit wandelevenement in het hoofdkantoor van de KNRM in IJmuiden. 
Op dit moment zijn de routes voor de 5km (Guppenloop), 10 km, 15 km, 20 km, 25 km en 40 km uitgezet die allemaal, ook de kortste afstand, door het havengebied en langs bezienswaardigheden van IJmuiden zullen voeren. Het hoofdkantoor van  KNRM, dat zowel als start- als finishplaats beschikbaar is gesteld, ligt hiervoor op een mooie centrale plaats midden in het havengebied. De langere routes zullen ook de omgeving aandoen, waaronder Spaarnwoude en Beeckestijn.
Gelijktijdig met de officiële aftrap van de Vissenloop werd ook de nieuwe website: www.vissenloopijmuiden.nl officieel in gebruik genomen. Hierop is alle informatie te vinden omtrent afstanden, sponsormogelijkheden en inschrijfgelden. Tevens biedt de website belangstellenden de mogelijkheid om zich, middels een digitaal inschrijfformulier, aan te melden voor één van de afstanden van dit wandelevenement. Vanzelfsprekend zullen alle inschrijfgelden en sponsoropbrengsten worden gebruikt voor de kankerbestrijding in het kader van de actie ‘Sta op tegen kanker’. (foto: Reinder Weidijk)