Volle bak bij open dag Stadsschouwburg Velsen

Dankzij de open dag van Stadsschouwburg Velsen, zondagmiddag, is dit 75-jarige theater weer een stapje dichterbij gekomen bij haar ambitie alle Velsenaren een keer de drempel over te krijgen. Zondagmiddag bezochten meer dan 1.000 mensen de kleurrijke open dag.

Er was dan ook heel wat te beleven, zowel in de theaterzaal als in de foyer. Lokaal talent schitterde op de bühne met muziek en dans. Dat Velsen beschikt over veel culturele en muzikale organisaties is dan ook heel handig op zo’n open dag. Op het podium kwamen onder meer voorbij Plug-In, Dansgroep Oyama, musicalverenigingen Unidos en De Jonge Stem. En ook kon men nog een keer genieten van een deel van de jubileummusical Het Meisje van Velsen, dat ter ere van het 75-jarig bestaan van het theater werd geproduceerd.

Een première was er ook, want het gelegenheidsorkest dat voor deze musical was samengesteld bleek zo goed te werken dat is besloten tot een vaste orkestgroep te komen. Zij kozen de naam Orkest Rex en begeleidden op deze première musicalgroep De Jonge Stem in de aanloop naar hun musical The Wizz.

Ook schouwburgdirecteur Jacob Bron schitterde, op zijn geheel eigen wijze, op het podium. Dat hij hart heeft voor theater demonstreert hij met elk afgewogen en humoristisch woord dat hij spreekt. Met zijn optreden weet hij keer op keer bezoekers te amuseren en te interesseren voor nog meer theater, in alle kunstvormen.

Vanwege het 75-jarig jubileum geeft Stadsschouwburg Velsen deze maand tweede kaartjes gratis weg, maar alleen aan Velsenaren. Kijk voor meer informatie op www.stadsschouwburgvelsen.nl. Op de foto Dance Works Velsen met een stukje uit Doris.