Voetbal: Velsen boekt eerste zege

Velsen – Zondag toog Velsen naar Leidschendam voor de wedstrijd tegen RKAVV, een tegenstander waar de geel-blauwen nog wel eens een resultaat weten te boeken. Zou dat dit keer ook lukken?

Door Ton Bolder

Ayrton Dol had zich in de tweede minuut al onsterfelijk kunnen maken, toen hij na een uitstekende dieptepass van Daan Tervoort alleen voor doelman Mike ten Kroode opdook. Met zijn te zachte inzet wist de doelman wel raad. Angelo Beck schoot wat later na een voorzet van Rachad Madi rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Meteen daarna kopte Richie Agyapong recht in de handen van de doelman na een verre ingooi en Ayrton Dol en dook vervolgens net onder de bal door na een voorzet van Bryan Dijkhuizen. Zo hadden de mannen van trainer Ronald Dooijeweert al diverse kansen gekregen terwijl RKAVV het meest in balbezit was zonder echt gevaarlijk te worden.

Pas in de vijfentwintigste minuut verscheen aanvaller Esin Gula voor het doel van Velsen na een verkeerde pass van Remco van Dam. Gelukkig voor Velsen speelde hij de bal iets te ver voor zich uit, zodat Bas Schol kon ingrijpen. Enkele hoekschoppen van RKAVV waren steeds een prooi voor Bas onder het motto: alles is voor Bassie. Aan de andere kant bleef Velsen de goede richting missen of liet de schotkracht te wensen over. Ondanks het optisch overwicht van RKAVV bleef Velsen gevaarlijker en kwam zelfs voor de rust op voorsprong. Verdediger Tristan Croes greep te stevig in en Ayrton Dol stuurde doelman Mike ten Kroode vanaf elf meter de verkeerde hoek in: 0-1. Tijd voor de rust.

Direct in de tweede helft ging RKAVV op jacht naar de gelijkmaker. Dat lukte Yani Bouras bijna na balverlies van Angelo Beck maar hij mikte de bal naast. Even later een nieuwe mogelijkheid maar nu zette Remco van Dam zijn voet er tussen. Aan de andere kant bleef Velsen kansrijk zonder succes tot RKAVV halverwege de tweede helft na wat geklungel achterin Rachad Madi zag profiteren: 0-2. De spanning liepen hoog op bij de thuisploeg: een wilde sliding van Yair Bouras op Bryan Dijkhuizen kwam hem direct op rood te staan en de rust keerde weer. Kort voor het einde liet Velsen binnen enkele seconden een drietal goede kansen liggen, waarna de scheidsrechter de strijd voor gezien hield. De eerste overwinning van Velsen was een feit.