Vis- en wandelfeest in haven van IJmuiden

Liefhebbers van vis en van wandelen komen dit weekend volop aan hun trekken in de haven van IJmuiden.

Zaterdag vindt in Vishal D de Dag van de Duurzame Noordzeevis plaats. Van 11.00 tot 21.00 uur kunnen bezoekers onder meer genieten van een rijk gevilde vistafel, een demonstratie visfileren, een visrokerij en een rondleiding op het meest innovatieve visserijschip op de Noordzee: de MDV 1 Immanuel. Op het foodcourt zorgen de lokale shantykoren Grace Darling en Nortada voor een nautische sfeer. Vishal D is bereikbaar via het kantoor van Zeehaven IJmuiden aan de Halkade. De toegang is gratis.

Zondag staat IJmuiden in het teken van de Vissenloop, een wandelevenement dat door KWF Kankerbestrijding afdeling Velsen wordt georganiseerd en waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan KWF Kankerbestrijding. De deelnemers lopen 5, 10, 15, 20, 25, 30 of 40 kilometer. Eén versie van de 5 kilometer is vooral bedoeld voor jongeren, gezinnen met kinderen, verenigingen en scholen. De tweede afstand is speciaal uitgezet voor rolstoelen en scootmobielen.

Wandelaars krijgen onderweg versnaperingen en gratis gebakken vis na afloop. Bovendien is er muziek en zang bij de stempelposten en op het finishterrein op de Trawlerkade, naast het hoofdkantoor van de KNRM. Inschrijven is nog mogelijk op de dag zelf.

Zie ook www.vissenloopijmuiden.nl. (foto: Masterplan DuurzameVisserij)