Velsenaar wint roeiwedstrijd

Velsenaar wint met zijn team 5000 kilometer lange roeiwedstrijd

De Talisker Whisky Atlantic Challenge staat bekend als de zwaarste roeirace ter wereld. Een tocht van 5000 kilometer van de Canarische eilanden naar het Caribische Antiqua.

Een van de deelnemers van deze race die begin december van start ging was Velsenaar Erik Koning. Samen met drie clubgenoten van Sloeproeivereniging Haarlem, Bart Adema, Marcel Ates en David de Bruijn, volbracht hij de tocht in 34 dagen, 12 uur en 9 minuten. Storm, te weinig wind, blaren op handen en voeten hebben de ‘Dutch Atlantic Four’ getrotseerd om uiteindelijk als winnaar over de finish te gaan. Het is voor het eerst dat een Nederlands team deze waanzinnige race wist te winnen.

Vorige week woensdag werden de helden opgewacht op Schiphol door familie, clubgenoten en ook buurtgenoten. Erik woont op  een boerderij op de Genieweg en zijn buren en leden van de bewonersvereniging Spaarnwoude wachtten hem op in Velsen-Zuid.

,,Angsten heeft Erik niet gehad, wel heel veel trek in witte boterhammen met een flinke uitsmijter ham-kaas’’, aldus een buurvrouw. ,,Helaas was dit niet te krijgen bij aankomst op Antiqua en moest hij het doen met een hamburger met een gebakken ei erop.’’

De roeiers van de Haarlemse sloeproeivereniging hadden niet alleen een sportief doel. Met hun Atlantische oversteek zamelden ze ook geld in voor Kika kankerbestrijding

De bewoners van Spaarnwoude zijn in ieder geval supertrots op hun ‘kapitein’, die nu thuis geniet van zijn welverdiende rust.

Binnenkort komen we in De Jutter en De Hofgeest uitgebreider terug op deze uitzonderlijke prestatie van onze plaatsgenoot. (foto: aangeleverd)