Velsen viert Coming Out Day met Paul Haenen

IJmuiden – Stadsschouwburg  & Filmtheater Velsen is opnieuw de locatie voor de viering van de jaarlijkse Coming Out Day in Velsen. Op zondag 10 oktober organiseert de Velsense Regenboogbrigade, onder aanvoering van het Regenboogloket Velsen en de Velsense schouwburg, ter gelegenheid van de internationale Coming Out Day een theatrale talkshow. Gastheer van deze talkshow is theater- en televisiemaker Paul Haenen.

Op de gastenlijst staan Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken, voormalig Roze in Blauw-vertegenwoordiger Marja Lust, de uit Velsen afkomstige Bisschop Dick Schoon van de Oudkatholieke Kerk Nederland, de Velsense wethouder Marianne Steijn, ChristenUnie Velsen-steunfractie lid Frank Cornet en ervaringsdeskundige Marijn Baggerman. In de talkshow verenigt Haenen het nuttige met het aangename. Interessante gasten gaan in gesprek over twee actuele LHBTI-thema’s. Die liggen dit jaar op het vlak van veiligheid en geloof. Natuurlijk wordt ook het publiek van harte uitgenodigd aan de discussie deel te nemen. Muzikale optredens zijn er van de Velsense zanggroep Unity en ambassadeur van het Regenboogloket: Zoë Gerritsen uit Velsen.

Regenboogbrigade

De Regenboogbrigade Velsen is een lokaal samenwerkingsverband van COC Kennemerland en Bureau Discriminatiezaken Kennemerland, Stichting Welzijn Velsen, Stichting Regenboog Loket, Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen en de Gemeente Velsen. Met een reeks activiteiten wil de Regenboogbrigade de zichtbaarheid en de kennis van de seksuele diversiteit en daarmee de sociale acceptatie in de lokale samenleving vergroten. Op straat, op school en sportverenigingen en waar dan ook. De stroom aan activiteiten bereikt jaarlijks een hoogtepunt op en rond de Coming Out Day. De viering daarvan in Velsen vindt dit jaar op 10 oktober plaats. De talkshow is gratis bij te wonen, maar vooraf reserveren via www.stadsschouwburgvelsen.nl is noodzakelijk.

Toepasselijke films

Na afloop van de talkshow verandert de theaterzaal in een filmzaal en staan er twee toepasselijke films geprogrammeerd. Om 17.00 uur is dat de Franse feelgood-comedy The Shiny Shrimps en om 20.00 uur de Amerikaanse filmhit Supernova (met o.a. Colin Firth en Stanely Tucci). (Foto: aangeleverd)