Velsen verstevigt koppositie

Het blijft spannend bij de top drie in de eerste klasse A. Voor Velsen is het vanmiddag weer een finale. Bij winst op tegenstander Boshuizen – lange tijd koploper – loopt Velsen uit tot zes punten op de mannen uit Leiden die dan praktisch zijn uitgeschakeld voor het kampioenschap. De andere concurrent JOS/Watergraafsmeer heeft een lastige uitwedstrijd bij Legmeervogels, dat Velsen binnenkort als laatste tegenstander treft.

Doelman Yorinn Albers was weer beschikbaar na een lastige schouderblessure. Nino Pels bleek al die weken een waardig vervanger. Met een bus vol spelers, begeleiding en supporters vertrokken we iets na het middaguur richting Leiden want op het prachtige sportpark van Boshuizen werd om 14.00 uur afgetrapt. De eerste kansen waren voor Boshuizen. De doorgebroken Ismael Adsalmis werd voordat hij wilde schieten geblokt door Jesper Gutteling en Remco van Dam. Kort daarna schoot Pisas net over na een steekpass van links. Zo was Boshuizen voortvarend van start gegaan, maar dat waren voorlopig de laatste wapenfeiten. Velsen nam het initiatief over en Bastiaan Scholten vond na een prima pass van Giovanni Dors doelman Jean Marc Antersijn op zijn weg. Vijf minuten later een corner van Giovanni. De bal werd voor het doel teruggelegd op Zeno van Ooijen, maar zijn schot ging net naast. Namens Boshuizen miste Pisas nog een keer bij gebrek aan de juiste richting. De grootste kans voor Velsen kwam in de vijf en dertigste minuut toen Daniël Zuiverloon een voorzet gaf bij de tweede paal en Marc Kloosterboer rakelings voorlangs schoot. Na rust zette Velsen opnieuw druk en moest Boshuizen terug. Een steekbal door het midden van Bastiaan Scholten bereikte Patrick Castricum. De gehele defensie van Boshuizen bleef staan voor vermeend buitenspel en Patrick kon ongehinderd doorlopen op de kansloze doelman Jean Marc Antersijn. 0-1. Kort daarna kopte Patrick te zacht in na een voorzet van Marc Kloosterboer waarna aan de andere kant Yorinn Albers uitstekend redde op een inzet van Sohrab Safi. Ook de doelman van Boshuizen bleef paraat: hij redde schitterend op een kopbal van Patrick Castricum na een voorzet van Giovanni Dors. Een minuut later vergrootte Velsen de voorsprong: Zeno van Ooijen zette drie man te kijk, speelde Marc Kloosterboer aan en doelman Jean Marc Antersijn had het nakijken. 0-2. Een kwartier voor tijd verscheen de eindstand op het scorebord na een schitterende aanval van Velsen. Daniël Zuiverloon snelde over rechts naar voren en bediende Giovanni Dors op maat: 0-3. De wedstrijd was gespeeld, hoewel:  Yorinn Albers redde twee keer na inzetten van Jesper Neuteboom en Boshuizenspeler Schrab Safi kreeg rood na een overtreding en commentaar op de leiding. De wedstrijd was gespeeld en Velsen deed goede zaken vandaag op weg naar de Hoofdklasse. Volgende week thuis tegen NVC en dan kan het kampioenschap… even wachten: dat spreekwoord van de huid van de beer iets te vroeg verkopen speelt door mijn hoofd. Het blijft spannend. Dat wel.  (foto: Frans van der Horst)