Velsen pakt eerste punt

Zondag was de thuiswedstrijd tegen good old Be Quick 1887. De Groningers hebben een roemruchte geschiedenis met als een van de hoogtepunten het landskampioenschap in 1920. Vorige week moest Velsen na een mindere wedstrijd zijn meerdere erkennen in VOC uit Rotterdam. Ook nu wachtte een sterke tegenstander en een goed resultaat in de eerste thuiswedstrijd zou meer dan welkom zijn.

Be Quick begon rustig met veel balbezit dat er verzorgd uit zag. Het eerste gevaar liet op zich wachten tot halverwege de eerste helft. Een scherp genomen hoekschop werd vakkundig weg gebokst door Bas Schol. Aan de andere kant kopte Remco van Dam de bal over na een hoekschop van Ayrton Dol. Veel meer had Velsen nog niet in te brengen. Kort daarna misten de bezoekers een goede kans op een voorsprong. Na een snelle aanval legde Geertjan Liewes de bal panklaar terug op de inkomende Daniël Teune, maar ook hij had het vizier niet op scherp staan. Velsen kreeg meer grip op de wedstrijd en zocht de aanval. Lars van Rijn strandde na een snelle uitbraak op doelman Sen Bakker en even later lanceerde Mischa Plug Daan Tervoort. Ayrton Dol kon net niet voldoende uithalen. Vlak voor rust belandde de bal in het Velser zijnet na een slippertje van Bas Schol, gevolgd door een kans voor Nagesh Amatsaleh.

Gelijkspel

Velsen kreeg nog één mogelijkheid: Angelo Beck kopte over en met 0-0 kwam de thee. Velsen ging na rust verder met druk zetten op de tegenstander, die meer moeite kreeg de bal rond te laten gaan en er kwamen kansen voor de thuisploeg. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd door Ayrton Dol snoeihard op de paal geknald. Even later noteerden wij een pegel van Angelo Beck die doelman Swen Bakker noopte tot een geweldige redding. Zo had Velsen toch al enkele mogelijkheden gehad om de hatelijke nul van het scorebord te wissen. Be Quick leek steeds meer af te stevenen op een gelijkspel en liet het initiatief aan Velsen. Namens de thuisploeg kopte Ayrton Dol net naast en Connor Looy schoot even later te zacht in. Kortom: de kansen waren er voor Velsen maar het uiteindelijke gelijkspel gaf de verhoudingen het beste weer. Als positief punt voor de thuisploeg: de inzet was weer als vanouds en daar ontbrak het tegen VOC aan. Komende zondag naar RKAVV in Leidschendam. (Foto: Frans van der Horst)