Velsen dicht bij kampioenschap

Zondag kon het een heel amusante dag worden voor Velsen. Bij winst voor Velsen en puntenverlies voor JOS/Watergraafsmeer was het kampioenschap voor de ploeg uit Driehuis een feit en promoveerde het team – net als Jong Velsen een week eerder – naar de Hoofdklasse. Voor tegenstander NVC uit Naarden waren de punten ook belangrijk in de strijd tegen degradatie. Heel veel toeschouwers waren deze prachtige lentedag afgekomen op dit duel op sportpark Driehuis en zagen al in de achtste minuut een foute terugspeelbal van NVC verdediger Mitchell Kogeldans. Marc Kloosterboer pikte de bal op zette voor op de ingekomen Giovanni Dors en die miste ternauwernood. Ook Patrick Castricum zocht het doel daarna op de verkeerde plaats. Even later was het wel raak voor Velsen. Jesper Gutteling bereikte Giovanni Dors die zijn schot in eerste instantie geblokt zag maar de attente Zeno van Ooijen nam het over: 1-0. Vijf minuten later moest doelman Surainy Carolus van NVC twee maal redding brengen op schoten van Zeno van Ooijen en Marc Kloosterboer. Het was al duidelijk dat Velsen geen moeite zou hebben met de mannen uit Naarden. Toch was het nog even kritiek toen een lange bal van NVC Daniël Zuiverloon en spits Oseanu Doorn tot een duel dwong op de rand van de zestien. Beide spelers kwamen ten val en heel NVC schreeuwde om een stafschop en een rode kaart wegens het neerhalen van een doorgebroken speler. Scheidsrechter Van Loenen overlegde met zijn assistent en die constateerde een aanvallende fout van NVC. De volgende periode kenmerkte zich door een kampioenschap kansen missen voor Velsen. Marc Kloosterboer schoot via de paal naast, Giovanni Dors stuitte op de uitstekende doelman Surainy Carolus en Marc Kloosterboer kopte net voor langs. Toch kwam de rust met 2-0. Een uitstekende pass van Angelo Beck bracht Giovanni Dors alleen voor de doelman. De bal verdween onhoudbaar in de verre hoek. Nog geen minuut na de rust zette Daniël Zuiverloon scherp voor op Patrick Castricum. Die gleed onderuit waarna Marc Kloosterboer het werk afmaakte: 3-0. Twee minuten later dan eindelijk een aanval van de bezoekers. Jeroen Beerthuizen kopte over doelman Yorinn Albers maar op de doellijn redde Jesper Gutteling. Nieuwe kansen voor Velsen stuitten vooral op doelman Carolus maar de 4-0 liet toch niet lang op zich wachten. Daniël Zuiverloon sprintte de verdediging voorbij en Giovanni Dors stond er het beste voor: 4-0. De wedstrijd was gespeeld. Via Giovanni Dors (5-0), Bastiaan Scholten (verwoestend 6-0) en Zeno van Ooijen werd de eindstand van 7-0 bereikt. Tussendoor redde de doelman van NVC nog een aantal keren fraai waar zijn medespelers het al hadden opgegeven. Helaas voor Velsen won JOS/Watergraafsmeer nipt met 2-1 in de laatste minuut. Dus volgt volgende week in Uithoorn de beslissende wedstrijd tegen Legmeervogels. (foto: Frans van der Horst)