Vellesan-leerlingen op pad met bewoners Breezicht

IJmuiden – De leerlingen van klas 3Va van het Vellesan College hebben voor hun maatschappelijke stage gekozen de bewoners van woonzorgcentrum Breezicht een gezellige middag te bezorgen. Ze deden dat in De Brulboei, het buurthuis van IJmuiden-West.

Vorige week donderdag gingen de leerlingen ’s morgens naar De Brulboei om daar de activiteiten en een lunch voor de bewoners voor te bereiden. Daarna haalden ze de bewoners van Breezicht lopend op. Het buurthuis en het woonzorgcentrum liggen op zo’n driehonderd meter van elkaar af. Na de gezamenlijke lunch was het tijd voor de activiteiten die de leerlingen samen hadden bedacht. Koekjes bakken, spelletjes spelen, nagels lakken en voorlezen; er stond van alles op het programma.

De middag werd afgesloten met een bingo. Op het Vellesan College lopen alle derdejaarsleerlingen stage, ondanks dat de financiering van maatschappelijke stages door de overheid enkele jaren geleden is gestopt. Vmbo-basis en -kader lopen een beroepsgerichte stage, mavo, havo en vwo doen een maatschappelijke stage.

(Foto’s: Kim Merz)