Velison bouwt extra zorgwoningen in Velserbroek

Om beter te voldoen aan de vraag naar zorg gerelateerde woningen voor ouderen in De Hofstede in Velserbroek, start Velison Wonen begin september 2017 met de bouw van extra woningen.

De wachttijd  voor een woning in het zorgcomplex kan momenteel oplopen tot acht jaar. Door het platte dak op de derde verdieping te benutten, kunnen er tien extra woningen worden toegevoegd.  De bewoners van De Hofstede kunnen tijdens het project in de woning blijven wonen.

Op de derde verdieping  aan de zijde van het Koeriersterspad worden zes woningen toegevoegd. Aan de Aletta Jacobsstraat komen er vier woningen bij. Omdat er aan de kant van de Aletta Jacobsstraat op de derde etage nog geen appartementen zijn, komt daar een hele nieuwe woonlaag met een galerij en toegang naar de lift. Ook wordt de buitengevel opgetrokken. Aan de kant van het Koeriersterspad staan wel al twee appartementen op de hoeken.

De nieuwe woningen worden tussen deze twee woningen ingebouwd. De appartementen krijgen een iets ander uiterlijk dan de overige woningen, maar uiteindelijk zal het gebouw er als één geheel uitzien. De binnenzijde van de woningen is nagenoeg gelijk aan de bestaande woningen in De Hofstede.

De aannemer start in de laatste twee weken van augustus met de voorbereidende werkzaamheden. De bouw start begin september 2017. Velison Wonen streeft ernaar om de werkzaamheden voor het einde van dit jaar af te ronden, zodat De Hofstede met kerst uit de steigers is.

Op donderdag 27 juli organiseerde Velison Wonen voor de bewoners van De Hofstede een inloopbijeenkomst in de recreatiezaal van De Hofstede. Zij konden daar vragen stellen over het project aan de medewerkers van Velison Wonen en de aannemer.

De zorgwoningen in De Hofstede worden toegewezen door Zorgbalans. Voor de woningen is een zorgindicatie nodig. Bewoners van De Hofstede kunnen gebruiken maken van de faciliteiten en activiteiten van het ontmoetingscentrum in De Hofstede. (foto: Velison Wonen)