Menu

Skip to content

Jutter | HofgeestLogo

Bóórdevol lokaal nieuws!

Menu

Skip to content
  • Home
  • Nieuws
    • IJmuiden e.o.
    • Santpoort e.o.
    • Regio
  • ePaper
    • Jutter | Hofgeest
    • Gemeente Velsen
    • Lijf & gezondheid
      • Lijf & gezondheid Magazine
    • Wonen.nl
    • ARCHIEVEN
  • Kabalen
    • Deze week
    • Opgeven
  • Familieberichten
  • Vacatures
  • Gemeente
  • Adverteren
    • Adverteren
    • Verkoopteam
  • Redactie
    • Uw tekst aanleveren
    • Redactieteam
  • Over ons
    • Contact
    • Bezorging
    • Afzetpunten
    • Andere uitgaven
    • Voorwaarden
    • Privacy

Van Vessem bakt brood met quinoa en zeewier uit Zeeland

Door Redactie | 26 augustus 2019 | Geplaatst in Partnerbijdrages, Regio, Santpoort e.o.

PARTNERBIJDRAGE

Regio – Bij bakker Van Vessem is nu brood verkrijgbaar met quinoa en zeewier uit Zeeland. Bakker Jos liet zich tijdens een reis door die provincie inspireren door de gezonde grondstoffen die er verbouwd worden. Lekker en gezond brood, dat in feite bestaat uit niets meer dan lokale granen, desem en een pietsje zout.

Eigenlijk is dit handgemaakte busbrood een hoogstandje onder de broodsoorten van bakker Van Vessem. Het wordt geproduceerd volgens traditionele kneedprocessen, met de hand verwerkt, lang gerezen en met stilstaande lucht gebakken. Het brood bevat de gezondste en lekkerste eigenschappen die er zijn. De lokale granen tarwe en quinoa worden duurzaam geteeld op Hollandse bodem en gemalen in de windmolen te Santpoort.  De quinoa wordt toegevoegd als ‘kookstuk’ met een wateropname van wel vierhonderd procent. Hierdoor blijft het brood op een natuurlijke manier vers.

Matthijs van Zeewaar

De zeewiersoort die wordt gebruikt is een zogenaamde duurzaam geteelde royal kombu. Matthijs van Zeewaar is productiedirecteur en heeft bakker Jos geïnspireerd. Dit zeewier is een volledig natuurlijke combinatie van voedingsstoffen en smaak. Doordat de vijfde smaak umami al van nature in het product aanwezig is, voegt bakker Van Vessem nog maar heel weinig zout toe. Het zeewier wordt geproduceerd in Nationaal Park de Oosterschelde. Deze soort onderscheidt zich door een rijkdom aan vitamines A, E, B12, magnesium, ijzer en calcium. Hierdoor draagt dit broodje bij aan een mooiere wereld. 

De volkoren granen van tarwe en quinoa zorgen voor een goede darmwerking. Bovendien bevat quinoa van nature weinig gluten. Zeewier van Zeewaar bevat zeer veel vitamines en mineralen. Door de lange fermentatietijd van tenminste twaalf uur worden vitamines en vezels beter opgenomen in je lichaam en gluten beter afgebroken. Het brood kent geen onnodige toevoegingen zoals verbetermiddelen, vetten of suiker en bevat minder zout. Al het gebruikte water is gevitaliseerd. Het brood, dat zich kenmerkt door een krokante korst en spekkige kruim, wordt gemaakt in verschillende smaken; natuur en meerzaden,maar tijdelijk tijdens de Zeeuwse weken ook de ‘Hollands Volkoren Zeewaar’.

Bakker Jos zet zich hoogstpersoonlijk in voor een mooiere wereld, waarbij de doelstelling voor volgend jaar is dat in de bakkerij alles geheel CO2-neutraal gebakken wordt.  De bakkerij wordt hiervoor dit jaar nog voorzien van meer dan duizend vierkante meter aan high performance zonnepanelen, met een totale opbrengst van meer dan 100.000 kWh. 

De branders van de oven kunnen hiermee van voldoende stroom worden voorzien. (foto’s: aangeleverd)

Foto boven: bakker Jos.

Andere berichten

Bakkerij Goemans neemt Warme Bakker Ad Ketels over→

Puk gaat door met protestacties tegen pesten→

De zusjes Frijns en een feestelijk slotconcert→

RKVV Velsen sluit jubileumjaar op uitbundige wijze af→


Recent nieuws

  • Mega magazijnverkoop Geels Meubelen
  • Puk gaat door met protestacties tegen pesten
  • Vissenloop Braderie Centrum IJmuiden
  • Kunst en historisch erfgoed versterken elkaar op Forteiland
  • De zusjes Frijns en een feestelijk slotconcert
  • Puk met honderden motorrijders naar Malieveld als protest tegen pesten
  • RKVV Velsen sluit jubileumjaar op uitbundige wijze af
  • Meiden groep 5/6 Franciscusschool regionaal schoolvoetbal kampioen
  • Coördinator van RTZ Velsen in het zonnetje gezet door Dierenlot.
  • Maai mei niet doet bloemen bloeien
  • Zonnige Outdoor wedstrijd op manege Kennemergaarde
  • Wie zat in de klas van 1967 John F Kennedyschool?
  • Red het bos
  • Regionaal bedrijfsleven en Technisch en Maritiem College IJmuiden richten stichting op
  • Pannenkoeken bakken in Breezicht
  • Velsen Schoolhockeytoernooi voor de Bovelander Foundation
  • Unidos imponeert met horrormusical Carrie
  • Open repetitie bij Zanggroep Voices
  • Vijftig jaar De Luchte
  • Succesvolle 81ste Krinkels Pim Mulierloop bij AV Suomi
Job in de Regio

Edities

  • IJmuiden e.o.
  • Partnerbijdrages
  • Regio
  • Santpoort e.o.

Zoeken

In de Regio

Live webcam in IJmuiden aan ZeeLive webcam IJmuiden aan Zee

Onze uitgaven

Nieuwe Meerbode editie Aalsmeer Jutter | Hofgeest
Nieuwe Meerbode editie De Ronde Venen Castricummer
Nieuwe Meerbode editie Uithoorn Heemsteder
WONEN.nl Bloemendaler
Lijf & gezondheid Job in de Regio
VerspreidNet

Jutter | Hofgeest
Zeeweg 191
1971 HB IJmuiden
0255-533900
info@jutter.nl of info@hofgeest.nl

 

IJmuiden, en Velsen-Noord
Velserbroek, Velsen-Zuid, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Driehuis en Spaarnwoude.

 
 

Contact
Andere uitgaven
Bezorgklacht
Afzetpunten
Voorwaarden
Privacyverklaring

 

© Kennemerland Pers B.V.

Menu