Urenlange zoektocht naar vermiste man

De politie heeft dinsdag in de Kennemerduinen urenlang gezocht naar een vermiste man. Het slachtoffer werd rond acht uur ’s avonds gevonden en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De zoekactie begon aan het einde van de middag. Agenten op de grond kregen hulp van een politiehelikopter, die ruim twee uur lang zoekslagen maakte tussen de Heerenduinweg in IJmuiden en de Duin- en Kruidbergerweg in Driehuis. Later werden ook de vrijwilligers van de IJmuider Reddingsbrigade (IJRB) opgeroepen, maar zij hoefden uiteindelijk niet in actie te komen.

Aan het begin van de avond hadden de meeste hulpverleners zich verzameld bij de ingang van de Kennemerduinen in Driehuis. Daar was ook de traumahelikopter geland en was het geblaf van zoekhonden te horen.

De man is gevonden door middel van de infraroodcamera in de politiehelikopter. Die leidde een hondengeleider naar zijn locatie. De politie werd geholpen door een oud-boswachter die het gebied goed kent.

Woensdagochtend werd bekend dat de man op Facebook had aangekondigd een einde aan zijn leven te willen maken. (foto: Mizzle Media)