Telstar verliest van koploper

Telstar hervatte de tweede helft van de competitie bij de koploper in Volendam. De Witte Leeuwen speelden met rouwbanden in verband met het overlijden van clubarts Marcel Reinders afgelopen donderdag.

Nieuwbakken speler Randy Wolters maakte zijn debuut deze middag en met zijn inbreng begint Telstar ijzersterk aan de wedstrijd. In de 5e minuut kreeg Telstar de eerste corner van de wedstrijd en het was gelijk raak. De voorzet van Van Doorm belandde op de vogelvrije Plet die hem knap binnen kopte. 0-1. Telstar bleef doordrukken en kreeg de mogelijkheden op de 0-2. Zo ramde Fernandes de bal op de lat, schoot Wolters in het zijnet en ging een schot van Kökcü vlak naast het doel van Stankovic.

Volendam kreeg wat meer ruimte toen de wedstrijd vorderde en op soortgelijke wijze als de 0-1 werd het gelijk. Eerdhuijzen stond vogelvrij bij een corner van de thuisploeg en kon zo binnen koppen. Vijf minuten later was het weer raak voor Volendam. Vandermeulen liet zich makkelijk aftroefen door Muhren en die kon vrij doorlopen op doel. Hij kapte een speler uit en verschalkte Koeman met een rollertje door de benen. 1-2.

Telstar deed zichzelf tekort deze eerste helft en beide ploegen gingen met de stand van 2-1 de kleedkamer in.

De tweede helft begon met één wijziging. Vandermeulen werd vervangen door Molenaar. Het was Volendam die het deze helft voor het zeggen had. Het lukte Telstar niet om voor het doel te komen. Slechts een enkele keer kwamen de Witte Leeuwen eruit maar het was Volendam met de mogelijkheden. Pas rond minuut 73 kreeg Telstar een mooie kans via Plet. Helaas werd zijn schot geblokt vlak voor de lijn. Daarna kwamen Liesdek en Dijkstra nog in het veld voor een frisse wind maar het mocht niet baten. Liesdek moest zelfs vijf minuten na zijn invalbeurt geblesseerd het veld verlaten. Taha was zijn vervanger.

De thuisploeg had het meeste balbezit en Telstar kon er weinig tegenover stellen. De Witte Leeuwen hadden in de eerste helft de voorsprong kunnen en misschien wel moeten uitbreiden maar deed zichzelf tekort. Helaas werd de achterstand niet meer omgebogen en won de koploper met 2-1.

Vrijdag komt MVV op bezoek in het BUKO Stadion en dan hopen we uiteraard de drie punten thuis te houden.

Opstelling Telstar: Koeman jr, Aktas, Fernandes, van Doorm, Plet, Berenstein (73 Liesdek (78 Taha)), Overtoom, Vandermeulen(46 Molenaar), Zakir, Kökcü(73 Dijkstra), Wolters (69 Van Velzen)