Telstar sluit duel tegen Jong AZ met winst af: 1-0 voor de Witte Leeuwen

Velsen – De veelbesproken wedstrijd van Telstar tegen Jong AZ is vrijdagavond met winst voor de Witte Leeuwen afgesloten. In Het BUKO Stadion werd het 1-0 en daarmee bleven de drie punten dus in Velsen. De club kreeg het andermaal voor elkaar om veel publiciteit te genereren, dit keer omdat bondscoach Louis van Gaal als trainer op de bank zat. Deze eenmalige actie van de populaire trainer houdt verband met zijn ambassadeurschap bij Spieren voor Spieren. Telstar organiseerde een actie om geld voor deze stichting in te zamelen en Van Gaal zegde om die reden al geruime tijd geleden toe de Velsenaren gedurende een wedstrijd te willen coachen.

De PR-stunt van Telstar, die door directeur Pieter de Waard met Truus, de echtgenote van Louis van Gaal, was beklonken, zorgde vrijdagavond voor een flinke toeloop van supporters in het BUKO Stadion. De fans werden niet teleurgesteld, wan ze zagen hun club onder Van Gaal winnen. Al in de eerste wedstrijdminuut slaagde de ploeg erin om tegenstander Jong AZ goed onder druk te zetten. Dat leverde enkele kansen op, maar nog niet direct een treffer. In de negende minuut slaagde Rashaan Fernandes erin om het strafschopgebied binnen te dribbelen en de bal goed naar Glynor Plet te spelen. Plet maakte het werk keurig af en zette de Witte Leeuwen op voorsprong: 1-0.

Buitenspel

Daarna duurde het een voordat Telstar weer in de buurt van het doel van Jong AZ wist te komen. Een dieptepass van Zakir op Fernandes in de dertigste minuut was net iets te hard en kon daardoor niet optimaal worden benut. Jong AZ probeerde ook te scoren, maar zag de bal over de noord-tribune heen vliegen. Geen van beide ploegen slaagde erin om voor de rust nog kansen te benutten. In de tweede helft leek Jong AZ aanvankelijk de sterkere ploeg. De gelijkmaker was al in de tweede minuut na de rust een feit, maar werd door scheidsrechter Gansner afgekeurd omdat de maker van het doelpunt buitenspel stond. De Alkmaarders bleven op zoek naar een kans voor een tegendoelpunt, maar slaagden er niet in die te maken.