Telstar Schooltour van start

Maandagmiddag ging de Telstar Schooltour feestelijk van start met de eerste bijeenkomst op de Pleiadenschool. De Telstar Schooltour is een samenwerking tussen de Telstar Kidsclub en Telstar Thuis in de Wijk om de kinderen van de bovenbouw basisschool een uniek inzicht te geven in het reilen en zeilen van Telstar. Hierbij zal met name de nadruk gelegd worden op de maatschappelijke kant van de betaald voetbalorganisatie uit Velsen-Zuid.

Rond de klok van 14.30 uur werden de Telstarspelers Anthony Correia, die tevens ambassadeur is van de Telstar Schooltour, Jonathan Kindermans, Alair Cruz Vicente en Edo Knol enthousiast opgewacht door de kinderen van de Pleiadenschool. Anthony Correia trapte de eerste presentatie af met een kleine uitleg over het bestaan als profvoetballer, voeding en de historie van Telstar. Gert Jan Huijbens sprak namens Telstar Thuis in de Wijk over de maatschappelijke kant van voetbalclub Telstar. Hij ging in op de verschillende projecten die momenteel spelen binnen Telstar Thuis in de Wijk. Hij benadrukte daarmee een van de belangrijkste pijlers van de club.

Alle kinderen die meedoen aan de Telstar Schooltour worden ook zelf uitgedaagd om mee te denken in het maatschappelijk verantwoord ondernemen van de club. De kinderen worden in groepjes opgedeeld en krijgen dan de opdracht om binnen een maand met een ontwerp te komen voor een nieuw duurzaam stadion waarin alle technologische, maar tevens maatschappelijk verantwoorde snufjes een grote rol spelen. De kinderen zullen de opdracht presenteren aan de school en aan Telstar en maken daarmee kans op fantastische prijzen.

De dag werd afgesloten met een hardlooptraining voor een selecte groep kinderen die zaterdag mee zullen doen aan de Pierloop. De spelers van Telstar gaven de kinderen tips mee om zaterdag zo goed mogelijk voor de dag te komen. Het was een mooie afsluiting van een geslaagde dag.