Telstar boekt twee overwinningen op rij

Telstar heeft maandagavond een dik verdiende overwinning geboekt op Fortuna Sittard. De uitwedstrijd in Limburg werd met 0-1 gewonnen. Matchwinner in het duel dat rechtstreeks werd uitgezonden op FOX was spits Ralf Seuntjens, die in 63ste minuut het enige doelpunt maakte. Na een spannende slotfase was de tweede overwinning in drie dagen een feit, want vorige week vrijdag werd met 2-0 gewonnen van het onthutsend zwakke Achilles ’29. De doelpunten kwamen op naam van Seuntjens en Van Essen.

Vrijdagavond komt Almere City FC op bezoek. Dit team staat op de zeventiende plaats met slechts één overwinning uit vier wedstrijden. Telstar staat op twee zeges. De Velsenaren verloren van tegenstanders van niveau: Jong Ajax (met de WK-gangers Jasper Cillessen en Joel Veltman) en voormalig eredivisieploeg Roda JC. Telstar moet het vrijdag stellen zonder de (langdurig) geblesseerde Correia, Kindermans, Keurntjes en De Vogel. Centrale verdediger Toine van Huizen, die maandagavond met een hoofdwond uitviel, lijkt gewoon te kunnen spelen.

,,Eerder deze maand riepen wij de mensen op om Telstar te steunen’’, aldus commercieel directeur Steef Hammerstein. ,,De slapende supporters moesten wakker worden. Tegen Roda JC hebben wij gemerkt dat Telstar wel degelijk leeft in de regio. We hadden volle tribunes en de mensen kregen een mooie wedstrijd te zien. Nu we twee wedstrijden op rij gewonnen hebben, willen wij nogmaals de mensen oproepen om Telstar te steunen. Vrijdag is het ideale moment om samen met uw vrienden of familie een trip te maken naar het stadion om daar op de gezellige tribunes samen te komen en hopelijk een winnend Telstar te zien. De Witte Leeuwen op het veld zullen er alles aan doen om de wedstrijd winnend af te sluiten, maar daar is uw hulp wel bij nodig.”

Kaarten voor de wedstrijd tegen Almere City FC zijn verkrijgbaar bij het secretariaat in het stadion en vrijdagavond vanaf 19.00 uur bij de kassa’s op het voorplein. (foto’s: Pieter Hoogeveen/1963-pictures.nl)