Telstar aast op titel Profclub van het jaar

Telstar maakt samen met Excelsior en Feyenoord kans op de (maatschappelijke) titel Profclub van het jaar, onderdeel van de Meer dan Voetbal Awards. Het is voor Telstar thuis in de wijk een erkenning van het goede werk wat zij al jaren doen.

Uit meer dan 40 inzendingen voor de Meer dan Voetbal Awards 2014 heeft de vakjury 12 genomineerden gekozen. Volgens de jury is het voor veel clubs inmiddels vanzelfsprekend om maatschappelijk actief te zijn. Het zit in hun DNA en daar willen we naartoe. Prof- en amateurclubs en projecten die vernieuwend en onderscheidend zijn, maken kans op een award. Clubs organiseren wekelijks vele maatschappelijke voetbalactiviteiten. De awards zijn bedoeld om de pareltjes hiervan te belonen. De jury beoordeelde de inzendingen op basis van een aantal criteria, waarvan de concrete meerwaarde voor de samenleving, focus en verankering binnen de club de belangrijkste zijn.

‘De Meer dan Voetbal Awards hebben hun plek gevonden in de voetbalwereld, die zich steeds meer bewust is van het maatschappelijke belang van de sport. Het niveau van de inzendingen stijgt. Het draagvlak binnen clubs is toegenomen. De projecten zijn steeds wijder vertakt en beter uitgewerkt. Vooral in de categorie profclub van het jaar ligt het niveau erg dicht bij elkaar’, aldus de jury.

De genomineerden moeten komende tijd in een pitch de jury overtuigen waarom zij de prijs verdienen. De uiteindelijke winnaars worden begin 2015 bekend gemaakt. De Meer dan Voetbal Awards worden voor de vierde keer georganiseerd. Zie ook www.telstarthuisindewijk.nl.