Tata Steel niet langer naamgever Telstar-stadion

Tata Steel is niet langer naamgever van het Telstar-stadion. Het staalconcern geeft met ingang van dit seizoen op een andere manier invulling aan de samenwerking met de Velsense voetbalclub. Tata Steel verbindt zich met name aan de activiteiten voor jongeren, waaronder Telstar Thuis in de Wijk en Playing for Succes.

,,We hebben ervoor gekozen om onze ondersteuning van Telstar in lijn te brengen met ons omgevingsbeleid, dat als thema voor de komende jaren ‘Future Generations’ heeft”, aldus Hans Fischer, directeur van Tata Steel in IJmuiden en Chief Technology Officer van Tata Steel.  ,,Ons bedrijf heeft een lange historie in het ondersteunen van de lokale gemeenschap rond onze vestigingen. Dat is ook een van de kernelementen van de wereldwijde bedrijfsfilosofie van Tata Steel en moederbedrijf Tata. Samen met Telstar gaan we jongeren stimuleren om bijvoorbeeld een tijdelijke leerachterstand in te halen en actief te werken aan een gezondere levensstijl. Sport en beweging bevorderen niet alleen de gezondheid van toekomstige generaties, maar helpt jongeren ook om een positief zelfbeeld te ontwikkelen. Daarnaast is het natuurlijk gewoon leuk om met leeftijdgenoten actief bezig te zijn. Ik kijk uit naar een succesvolle invulling van de samenwerking met Telstar.”

Commercieel directeur Steef Hammerstein van Telstar is blij met de continuering van de samenwerking. ,,Dat Tata Steel inhoudelijk kiest voor een andere invulling helpt ons om onze maatschappelijke activiteiten rond het voetballen verder te versterken”, aldus Hammerstein. (foto: Telstar)