Tata Steel Nederland nu zelfstandig verder

Velsen – Tata Steel Nederland gaat vanaf vandaag zelfstandig verder. Gisteren bereikte men overeenstemming over de splitsing van Tata Steel Europe. De nieuwe organisatie bestaat uit twee business units: IJmuiden en Downstream, bestaande uit Tubes, Plating, Colors, Distribution en Building Systems. De samenwerking met de Britse tak van het concern duurde 22 jaar.

 In een persverklaring stelt Tata Steel dat de staalfabriek in Velsen er over een aantal jaren wezenlijk anders zal zijn, met name op het gebied van duurzaamheid. ,,Groen staal in een schone leefomgeving’’ belooft het bedrijf. In de nieuwe structuur is er geen operationele Tata Steel Europe-organisatie meer. Tata Steel Nederland en Tata Steel UK opereren voortaan als twee zelfstandige bedrijven naast elkaar. Voor een klein aantal activiteiten zal onderlinge coördinatie blijven plaatsvinden, bijvoorbeeld voor het bedienen van gezamenlijke klanten. Voor de klanten van Tata Steel Nederland zal er niets veranderen.

De Raad van Bestuur van Tata Steel Nederland heeft vanaf nu de volledige verantwoordelijkheid voor de activiteiten van Tata Steel Nederland. Men opereert onder toezicht van de Raad van Commissarissen van Tata Steel Nederland. De voorzitter van de Raad van Bestuur is het aanspreekpunt voor de aandeelhouder. Tom Eussen versterkt de Raad van Bestuur van Tata Steel Nederland. Tot 1 oktober bestond die uit Hans van den Berg en Co van Dort. Eussen is verantwoordelijk voor de Downstream Business. (Foto: Bos Media Services)