Tata Steel dimt verlichting tijdens Earth Hour

Tata Steel schakelt zaterdag van 20.15 tot 21.15 uur op zoveel mogelijk locaties op het terrein de verlichting uit. Daarmee ondersteunt Tata Steel het Earth Hour initiatief, de wereldwijde actie om aandacht te vestigen op het belang van energiebesparing.

Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij Tata Steel. Bij alle projecten is duurzaamheid een belangrijk criterium. Sinds 1990 heeft Tata Steel in IJmuiden de hoeveelheid energie die nodig is voor het maken van een ton staal met meer dan 30% gereduceerd.

Bij het staalbedrijf wordt continu gewerkt aan het verder reduceren van het energiegebruik. Zo wordt momenteel een nieuwe Kooksovengashouder gebouwd, die Tata Steel in staat stelt om nog grotere hoeveelheden kooksgas in te zetten om processen aan te sturen op de site. Daardoor is er op het terrein minder gebruik van aardgas nodig.

Een ander project is de bouw van een nieuwe hal voor de opslag van rollen staal. Deze hal is zodanig ontworpen dat hij energieneutraal is in het gebruik. Werken aan energiebesparing levert niet alleen milieuwinst op, maar zorgt ook voor een kostenbesparing en dus een verbetering van het bedrijfsresultaat.

Het uitschakelen van de verlichting gebeurt alleen op locaties waar dat de veiligheid niet in gevaar brengt. (foto: Tata Steel)