Talkshow NV Velsen in het teken van de wind

Wind. Je kunt er niet omheen in een kustgemeente als Velsen. Daarom is dat op maandag 27 maart het thema van de derde editie van NV Velsen, de talkshow voor en door ondernemers in het Witte Theater in IJmuiden.

Van de 18e eeuwse korenmolen De Zandhaas in Santpoort-Noord van molenaar-ondernemer Jos Kors tot de ultra-moderne transparante windmolen van Mick Walvisch en van Chris Wade van surfschool Ozlines bij de Noordpier tot het Nova College met zijn nieuwe technische opleiding voor de wind-offshore in IJmuiden: de meest uiteenlopende met de wind werkende ondernemingen passeren de revu in NV Velsen.

Dorothy Winters weet alles over AYOP, de publiek-privatorganisatie met 75 leden die zich vanuit de havens in het Noordzeekanaalgebied bezig houden met windoffshore-industrie. Patrick de Graaf vertelt over de manier waarop hij oud vakmanschap en moderne technieken combineert in zijn zeilmakerij Rifkin in IJmuiden aan Zee.

Ook zijn Hans Verpaalen van Hydrauvision en (waarschijnlijk) Sjoerd Wesselius van Wesco te gast. Zij vertegenwoordigen bijzondere en hoogwaardige bedrijven uit IJmuiden die toeleveranciers zijn voor de windindustrie. Hydrauvision is als engineersbedrijf gespecialiseerd in aandrijftechniek, Wesco is expert in engineering en apparatenbouw; van licht plaatwerk tot zware constructies.

De doorgewinterde interviewers van NV Velsen zijn Jaap Sluis en Michael Struis, zij houden de wind eronder en zorgen dat de inhoud met humor over het voetlicht komt. Gertjan Huijbens komt weer met zijn rubriek de Vaart in Velsen en ter afwisseling is er op wind gebaseerde muziek.

De talkshow start om 17.00 uur en duurt tot uiterlijk 18.15 uur. Daarna is er in de foyer gelegenheid tot napraten en netwerken, waarbij het eerste drankje wordt aangeboden door de ondernemersvereniging OV IJmond. Andere sponsors van NV Velsen zijn Baker Tilly Berk, IJPOS, Rabobank IJmond en Rigo Verfcentrum.

Het bijwonen van de talkshow is gratis. Aanmelden kan via www.wittetheater.nl. (foto: Ron Pichel)