Strawberries stunt en promoveert naar eerste klasse

Het eerste herenteam van hockeyclub Strawberries heeft voor een daverende stunt gezorgd door naar de eerste klasse te promoveren. Dankzij de winst op Baarn en het puntverlies van concurrent Kikkers zijn de aardbeien niet meer van de tweede plaats af te krijgen. Die positie geeft recht op directe promotie.

Strawberries won zondag met 5-2 van middenmoter Baarn en op dit resultaat was weinig aan te merken. Gesteund door het vele publiek langs de kant trok Strawberries volop ten aanval. Het was Daan van Poorten die de openingstreffer op zijn naam mocht schrijven.

De thuisploeg kreeg niet veel later dé kans op de tweede treffer middels een strafbal, maar Erik van den Berg faalde oog in oog met de keeper van Baarn. Op slag van rust scoorde Baarn de eerste strafcorner en Strawberries moest ineens vol aan de bak om de kans op promotie levend te houden.

De tweede helft begon zowel op als naast het veld met vuurwerk. Strawberries schakelde een tandje bij en wist de wedstrijd naar zich toe te trekken. Topscorer Erik van den Berg herstelde zich van de gemiste strafbal door in zijn laatste thuiswedstrijd drie strafcorners op rij te scoren. Aanvaller Jelle Groeneveld maakte het vijfde doelpunt voor de roodhemden. Slechts voor de statistieken was de tweede treffer van Baarn, want de bezoekers konden in de tweede helft de wedstrijd geen moment spannend maken.

Dat Strawberries na bijna twintig jaar terugkeert in de eerste klasse mag een grote verrassing worden genoemd. Zes jaar geleden werd vrijwel hetzelfde team nog kampioen in de vierde klasse. Onder de scheidend coach Axel Wessels promoveerde de ploeg twee keer in drie seizoenen. (Finn van Leeuwen, foto: Friso Huizinga)